Modernizări de 13 milioane de lei la Colegiul Tehnic - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Unitatea de învățământ reșițeană, trecută prin reabilitare, beneficiază și de o serie de dotări menite să crească șansele viitorilor absolvenți de găsire a unui loc de muncă!

Infrastructura educațională reșițeană a reușit să aibă, în ultimii ani, grădinițe noi și reabilitate, creșe în prag de construire, dar și o serie de clădiri modernizate, cu panouri fotovoltaice, pentru reducerea costurilor la energie. Acum, liceele din municipiu au o față nouă cu ajutorul fondurilor europene. Cel mai recent caz este cel al liceului de la Poliție, de lângă scările spre Ateneu. Colegiul Tehnic este reabilitat și modernizat printr-un proiect implementat prin Programul Operațional Regional, după cum informează ADR Vest. Această finanțare a făcut ca unitatea de învățământ să aibă și sisteme alternative de producere a energiei, condițiile create fiind comparabile cu cele impuse în Uniunea Europeană.

În total, valoarea inițiativei depășește 13 milioane de lei, dintre care 5,7 milioane sunt fonduri nerambursabile, finanțarea fiind obținută pe Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Ce s-a făcut cu acești bani la Colegiul Tehnic? În primul rând, a fost reabilitată și modernizată infrastructura, prin lucrări la clădiri și la spațiile exterioare, prin crearea unei infrastructuri moderne, prin asigurarea facilităților pentru orele de educație fizică prin sala de sport, renovată, funcțională. Au fost de asemenea asigurate dotarea și condițiile materiale necesare desfășurării unui proces didactic de calitate, în conformitate cu cerințele actuale. Implementarea proiectului a urmărit și îmbunătățirea serviciilor educaționale și asigurarea șanselor de dezvoltare profesională a fiecărui elev pentru obținerea unei calificări pentru care există oportunități pe piața muncii locală, județeană, regională, națională.

JCS-A.M.