Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Senatorul cărăşean Ion Mocioalcă susţine că „PSD va respinge categoric acest buget al austerității care aruncă țara și populația într-o spirală vicioasă a sărăciei“!

Parlamentarul consideră că acea creştere economică, clamată de actuala guvernare, este o iluzie, bazată pe tăieri bugetare împotriva intereselor românilor!

„Politica Guvernului PNL-USRPLUS-UDMR înseamnă de fapt sărăcirea românilor. Alimentele și energia s-au scumpit cu până la 17,4%, iar inflația a crescut de la 2,1% la 2,9%, numai în ultima lună, însă premierul Vasilică Florin Cîțu continuă să taie alocații, subvenții pentru studenți, pensii și salarii! Nu o spune PSD, o spune INS, adică Institutul Național de Statistică, numai Cîțu continuă să viseze lucruri fantastice! Cîțu își duce la îndeplinire misiunea de a scoate Sănătatea și Educația de pe lista de priorități a României. Se răzbună pe pensionari înghețându-le pensiile, îi pedepsește pe copii tăindu-le alocația, îi lovește pe studenți, îi sancționează pe medici, profesori și alți bugetari și îi lasă să moară pe fermieri. Nicio categorie socială nu a scăpat de tăvălugul tăierilor Guvernului. Medicii, profesorii și ceilalți bugetari cărora li s-au înghețat salariile, li s-au tăiat sporurile și li s-au anulat voucherele de vacanță, care încurajau turismul în România și puteau salva industria de ospitalitate și așa puternic lovită în vremea pandemiei. Fermierii loviți de seceta de anul trecut sunt lăsați să moară, pentru că Guvernul a tăiat în totalitate ajutoarele pentru secetă. Comunitățile locale sunt condamnate la subdezvoltare. Bugetul de dezvoltare locală este tăiat cu 14%. Se taie și de la Ministerul Sănătății și de la Casa de Asigurări de Sănătate. În total, – 2,6 miliarde lei, bani care ar fi ajuns pentru a imuniza de două ori toată populația României cu vaccinurile disponibile la prețurile din prezent“, a spus Mocioalcă.

Liderul PSD mai susţine că partidul din care face parte a propus un proiect de buget, în care – cu aceiași bani – s-a demonstrat că se pot crește veniturile oamenilor, mări alocațiile copiilor, crește bugetul Sănătății pentru a combate cât mai rapid pandemia, investi în Educația copiilor noștri și se poate sprijini mediul de afaceri: „Pe scurt, exact cu aceiași bani, se poate proteja puterea de cumpărare a românilor, sprijini mediul de afaceri românesc și se pot face investiții în mari proiecte de infrastructură, pentru a reporni economia. Aceasta este diferența! Ei nu sunt în stare să ofere dezvoltare decât clientelei lor. Pentru restul, adică pentru marea majoritate a românilor, doar austeritate!“.

JCS-N.C.