Mocioalcă: Şi-au bătut joc de educaţia unei generaţii! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Secretarul Senatului României, senatorul cărăşean Ion Mocioalcă, susţine că „doar 1% din testele COVID-19 pentru elevi și profesori au fost utilizate, înainte de reînchiderea mascată a școlilor, printr-o vacanță de aproape 5 săptămâni!“.

Mocioalcă susţine că „răfuiala din Guvern dintre USR și PNL scoate la lumină ceea ce PSD spunea de multă vreme: că datele pandemiei sunt falsificate în funcție de interesele lor electorale, de cât de abrupt scădeau în sondaje! Cu premeditare, în deplină cunoștință de cauză! Acesta e finalul unui lung șir de prostii și răfuieli politice, prin care și-au bătut joc de dreptul la educație al unei întregi generații de elevi. Încearcă să repare o prostie, cu o altă prostie: vacanța prelungită care produce o ruptură în procesul educațional!“.

Pentru parlamentarul cărăşean totul este un atentat la siguranţa statului: „Dacă Guvernul PNL a falsificat datele este extrem de grav, dacă ministrul Vlad Voiculescu minte este la fel de grav. Pentru aflarea adevărului, PSD a solicitat zilele trecute, în Parlament, înființarea unei comisii de anchetă. Cei responsabili pentru suferințele îndurate de români trebuie să plătească! Măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor și la siguranța statului! În loc să își facă treaba de guvernanți, să testeze, să ia măsuri de siguranță, să prevină, să informeze, ei închid tot! Aceasta este calea sigură spre România fără Educație!“.

Pe baza acestor date, spune Mocioalcă, s-au luat decizii cu impact direct asupra sănătății publice. „Pe baza lor s-au restrâns drepturi și libertăți cetățenești! S-au închis școli timp de un an de zile! Localități întregi au fost carantinate! Afaceri ridicate cu greu au fost distruse! Pe minciunile lor! Românii trebuie să știe cine sunt vinovații pentru suferințele îndurate, iar cei vinovați să răspundă conform legii!”, mai susţine Ion Mocioalcă, care a pledat de nenumărate ori pentru găsirea de soluţii de salvare a școlii românești.

JCS-Nina Curiţa