Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Liderul PRO România, deputatul Ion Mocioalcă, susţine că va fi azi în sală la dezbaterea împotriva ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan, spunând că „deşi trece, moţiunea nu va avea niciun efect, iar miniştrii corigenţi nu au onoare pentru că nu şi-a dat demisia niciunul“.

Azi, în Parlament, se dezbate o moțiune simplă împotriva lui Ion Ștefan. Ministrul Dezvoltării este acuzat de fals în acte publice. Dezbaterea este programată la ora 14:00, iar moțiunea se intitulează „Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte!”.

„Nu iubesc circul politic, dar voi fi azi în sală când se dezbate moţiunea împotriva ministrului Grindă pentru că, deşi uneori acuzam PSD de guvernare neperfomantă, acum sunt convins că se poate şi mai rău, un exemplu fiind acest ministru. Dacă nu mă credeţi, întrebaţi primarii. Rezultatul moţiunii este cunoscut, va trece, dar fără efect pentru că aproape jumătate din Guvernul Orban a picat testul moţiunii în Parlament. Însă ca în orice democraţie consolidată, nu a existat niciun strop de onoare la aceşti miniştri corigenţi la moţiune şi niciunul dintre ei nu şi-a dat demisia. Categoric, din acest punct de vedere, legea trebuie consolidată, iar trecerea unei moţiuni simple trebuie urmată imediat de demiterea ministrului respectiv“, a spus deputatul Ion Mocioalcă.

Liderul PRO România a mai precizat că speră ca problema moţiunilor fără rezultat să se rezolve în curând: „Sper să rezolvăm aceste probleme când vom vota moţiunea împotriva întregului Guvern şi atunci trecem de la corigenţa miniştrilor la repetenţia Guvernului Orban. Pro România cere această moţiune în fiecare zi, însă acest lucru se va întâmpla când va dori PSD“.

JCS- Nina Curiţa