Mocioalcă: Nu poţi linişti populaţia din luxul de la Vila Lac! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Mai mult, deputatul Pro România aduce mai multe critici guvernării liberale, dar propune şi câteva măsuri în sprijinul populaţiei, cum ar fi amânarea plăţii utilităţilor, a ratelor la credite şi a executărilor silite!

Deputatul cărăşean Ion Mocioalcă susţine că mereu a fost împotriva „celor care se caţără pe o criză sau pe suferinţa oamenilor“. Ba mai mult, parlamentarul consideră că în aceste momente trebuie să dăm crezare şi să îi şi ascultăm pe specialiştii din Sănătatea românească, cum ar fi Alexandru Rafila, Raed Arafat, Străinu Cercel.

„Deciziile guvernamentale trebuie să se ia după consultarea acestor specialişti din medicină, cum de altfel orice altă decizie trebuie luată şi cu consultarea specialiştilor din economie. Cu siguranţă va începe criza economică, iar Guvernul nu are soluţii. Acest Guvern pe care PSD l-a dat jos când a vrut şi pe care tot PSD l-a pus la loc lasă mult de dorit, în special în privinţa comunicării. Nu poţi da ora exactă şi nu poţi linişti populaţia din luxul de la Vila Lac. Iar ceea ce se întâmplă la graniţe, depăşeşte capacitatea de control a Guvernului“, a spus liderul Pro România.

Mocioalcă este de părere că cele mai bune măsuri pentru români ar fi amânarea plăţii ratelor la credite, a executărilor silite, dar mai ales a utilităţilor: „Firmele care au cumpărat companii profitabile din energie pot face un efort în a amâna la plată utilităţile populaţiei“.

Este nevoie de o rectificare bugetară? Da, susţine parlamentarul cărăşean. „Sănătatea şi economia au nevoie de o rectificare bugetară, iar firmele din turism, pe care le paşte falimentul, trebuie ajutate de Guvernul României“.

Şi o ultimă măsură pe care o vrea liderul Pro România ar fi amânarea alegerilor locale. „Ar trebui să învăţăm de la părinţii democraţiei, Marea Britanie şi SUA. Prima şi-a amânat alegerile cu un an, iar SUA care are alegeri în octombrie s-ar putea să le amâne pentru 2021“, a mai spus Mocioalcă.

JCS- Nina Curiţa