Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ministrul PSD al Finanțelor a schimbat paradigma de construcție bugetară astfel încât banii publici să fie cheltuiți cu mai mare eficiență. Sau cel puţin, susţine senatorul Ion Mocioalcă, „se trece de la o bugetare economică la bugetarea funcțională“!

Parlamentarul cărăşean mai consideră că „PSD își menține obiectivul asumat, ca bugetul de stat pentru anul 2023 să fie finalizat până la sfârșitul lunii noiembrie, astfel încât se va cunoaște pe ce sume se poate conta, câştigându-se timp și eficiență. Bugetul pentru 2023 este construit, pentru prima dată, în funcţie de programele economice şi sociale. Această abordare a împărțirii banilor permite o eficientizare a cheltuielilor și o direcționare țintită spre nevoile societății“.

Şi dacă tot vorbim de proiecte, întorcându-ne la anul 2022, senatorul Ion Mocioalcă crede că „sute de milioane de euro investiți de statul român sunt îngropați pentru că USR nu vrea ca românii să aibă energie curată și ieftină! Proiectul nostru privind finalizarea hidrocentralelor, unele dintre ele la peste 90 la sută, este de luni de zile blocat din cauza contestației USR. Am văzut că unii useriști spun că nu știu ce au semnat și că regretă. Fals. Știu foarte bine. Așa cum au girat în PNRR închiderea termocentralelor pe cărbune, așa vor să blocheze și finalizarea hidrocentralelor“.

JCS-L.A.