Mocioalcă: Da, PSD a pierdut majoritatea în Consiliul Județean! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Liderul Pro România mai spune că „13+2+1 înseamnă o altă majoritate ce anulează acea majoritate din 2016, construită de mine, și orice efort de atunci“.

Cum vede Mocioalcă împărțirea banilor către primării din ședința de joi a Consiliului Județean? Ca pe o răzbunare a „proscrișilor din PSD“.  Deputatul cărășean consideră că „PSD Caraș-Severin a făcut o serie de greșeli de începători, greșeli impardonabile, una dintre acestea fiind și excluderea a cinci consilieri județeni din partid. A fost o răzbunare pentru că lor nu li s-a reproșat, atunci când au fost dați afară, decât că sunt oamenii lui Mocioalcă. Și chiar spun cu onestitate că nu era așa. Ei aduceau în discuțiile de la ședințele PSD anumite aspecte de pe timpul când conduceam eu PSD, lucruri ce rămân de actualitate și acum în sânul organizației. Ori gestul de joi al conducerii PSD de a-i suna pe acești proscriși dați afară  și alungați din PSD – că vă primim înapoi, nu vă mai dăm afară, nu veți mai avea nicio problemă, dar votați bugetul cum vrem noi – cred că era cel puțin tardiv“.

Mai mult, Mocioalcă spune că trebuie „să fim onești și să recunoaștem cu toții că politica, până la urmă, este un calcul rece în care uneori nu se mai judecă cu mintea, ci cu ficatul. Eu nu sunt sigur cu ce au judecat ei, toți consilierii județeni, în ansamblu“.

Întrebat dacă a știut despre introducerea unui amendament ce va schimba proiectul inițial de repartizare a banilor în județ, Ion Mocioalcă a precizat: „Aș fi ipocrit să spun că nu am știut nimic despre ceea ce se întâmplă în Consiliul Județean, că liberalii conduși de domnul Vela doresc o altă împărțire a bugetului județului. Și poate pe bună dreptate. Nici nu am încercat să văd dacă e bine sau rău cum gândesc liberalii. Mai trebuie să recunoaștem că lângă ei a venit PMP-ul pe care îl au partener în actul de guvernare și chiar un membru care este sub directa îndrumare a dlui Tabugan. Deci, majoritatea sigur au pierdut-o. Nu poate nega nimeni această matematică în care rezultatul sau suma 13+2+1 ar da altceva altceva decât 16, care înseamnă efectiv o altă majoritate, una care anulează tot ce am făcut eu în 2016. Că la această majoritate s-au alăturat și niște membri foști PSD, acum excluși, este o altă problemă. Că cineva în plen a dat curs amendamentului gândit de toți cei 16 este o altă problemă, adică dl Dinu, și acel consilier are tot respectul meu pentru gestul făcut“.

Mai vrea liderul Pro România o unitate a stângii? „Da. Rămâne să vedem ce se întâmplă în continuare. Situația mi se pare încurcată și fluidă, atât la nivelul Consiliului Județean, cât și la nivelul conducerii PSD. Întotdeauna eu am vorbit de o unitate a stângii, vorbesc și acum de această unitate, dar sub nicio formă cu cei care au băgat capul în poză cu Dragnea și Dăncilă“, ne-a mai spus deputatul Mocioalcă.

JCS- Nina Curița