Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Senatorul Ion Mocioalcă a făcut trei amendamente pentru Caraș-Severin la bugetul pe 2021, pledând, în primul rând pentru alocarea de bani spitalelor din Reşiţa şi Caransebeş!

Senatorul PSD a făcut trei amendamente la bugetul Guvernului Cîţu prin care încearcă să sprijine anumite obiective, printre care cele două spitale din Reşiţa şi Caransebeş. Astfel, Mocioalcă cere Guvernului Cîţu 20 de milioane de lei pentru spitalul din Reşiţa şi 10 milioane pentru cel din Caransebeş, în vederea achitării datoriilor celor două unităţi sanitare. De asemenea, senatorul cărăşean solicită bani şi pentru studiul de fezabilitate al drumului expres Lugoj-Caransebeş-Calafat.

„Este drumul expres în jurul căruia spuneam în campanie că vreau să unesc toţi parlamentarii din Caraş-Severin“, ne-a declarat Ion Mocioalcă.

Liderul PSD susţine că nu avea sens să facă mai multe amendamente pentru că „cele punctuale, pentru localităţi, sunt mereu măcelărite de majoritatea parlamentară a Puterii“. Oricum, mai susţine Mocioalcă, „amendamentele PSD se încadrează într-un deficit aproape identic cu cel propus de Guvern (7,26% din PIB la PSD față de 7,16% la Guvern). Diferența ține de viziunea în care sunt stabilite prioritățile. Prioritatea Guvernului este Austeritate în timp ce prioritatea PSD este Dezvoltarea și creșterea nivelului de trai“.

JCS-Nina Curiţa