Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Stationarul 2 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița (clădirea din proximitatea hotelului Rogge) prinde contur în actiunea de renovare!

Startul renovărilor s-a dat în cursul lunii iulie, în lanul de lavandă de la Peciu Nou, unde, potrivit spuselor managerului Alina Stancovici, o doamnă cu suflet mare a organizat strângerea de fonduri pentru acoperișul Stationarului 2, în contul asociației Lions Kindness.

O zi mai târziu de la demararea acțiunii, avea să răspundă prompt si consistent Mitropolitul  Banatului, IPS Ioan, cu cele necesare reparațiilor la acoperis. Astfel, din fondurile strânse prin bunăvoința multor oameni, a Episcopului Romano Catolic de la Timișoara, Excelenta Sa Joseph Csaba Pall, a studenților Centrului Universitar al Universității Babeș Bolyai din Reșița, au fost primite materialele de construcții necesare renovării.

„Desigur, la toate acestea se adaugă ajutorul cu forța de munca și materiale venite din partea societății TMK Reșița, Primăriei Reșița, voluntariatul Asociației Bărbaților Creștini din Timișoara și cel al Penitenciarului din orașul de pe Bega, furnizor de forță de muncă pentru a patra lună consecutiv. Nu poate trece însă neobservată implicarea si dedicarea doamnelor doctor Raluca Cornean (Hematologie) si Roxana Sîrbu (Balneofizioterapie), care au mobilizat întregul colectiv al celor două secții, schimbându-se astfel total și dupa foarte mulți ani peisajul celor două secții medicale“, ne-a spus managerul SJU, Alina Stancovici.

Vor continua lucrările pe secțiile Oncologie, Neurologie și Psihiatrie, pentru care s-au anunțat deja donații constând în uși și geamuri de termopan, precum și materiale de construcții, dar lista rămâne deschisă, cu atât mai mult cu cât Oncologia, spre exemplu, e unica secție de acest gen din întreg județul, iar afecțiunile oncologice reprezintă boala secolului!

Prin bunăvoința PSS Lucian, Episcopul Caransebeșului, și prin campania de strângere de fonduri organizată de Episcopie, au fost schimbate usile grupurilor sanitare și montate 25 de uși de termopan. După mult timp, holul central de la parterul Staționarului 2 are trei uși, astfel încât pacienții să nu aștepte în frig și în curent, marcând astfel intrarea pe secția Neurologie, iar pe o altă ușă se face accesul spre curte. Până săptămâna trecută, acolo era o ușă metalică imensă, mâncată de rugină și legată cu lanțuri…

„Încet-încet, renovarea prinde contur, spitalul căpătă o haină nouă și curată. Acest lucru este posibil cu implicarea colegilor de pe secțiile menționate, dar și a celor din comunitate, numiți sau nenumiți, care, deși nu trăim în cele mai roz vremuri, ajută sănătatea cărășeană, sprijină condițiile decente din spitalele județului“, a mai precizat Alina Stancovici.

JCS-Nina Curița