Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Zilele trecute, primarul Reşiţei, Nelu Popa, a lămurit mai multe chestiuni vizavi de lucrările la tramvai care se derulează în municipiu. Popa a răspuns şi la două întrebări adresate de Jurnal de Caraş-Severin, întrebări trimise la redacţie tot de către reşiţeni!

Aşadar, având în vedere că viitoarea linie de tramvai se va întinde între Kaufland și Muncitoresc, cetățenii se întreabă ce se va întâmpla cu porțiunile pe care se află vechea linie și care nu intră în actualul proiect. Concret, este vorba despre porțiunile dintre Muncitoresc și Stavila, respectiv bucla de pe strada Făgărașului. Întrebat dacă se are în vedere scoaterea vechii linii de pe aceste porțiuni și, implicit, reabilitarea acestora, primarul Reşiţei ne-a spus: „În acest moment nu avem un proiect care să trateze zona Muncitoresc – Stavila, ne concentrăm atenţia spre proiectul ce include tronsonul Kaufland – Semafoare Muncitoresc. Avem în plan, după finalizarea acestui proiect, să continuăm lucrările de eliminare a şinei şi de pe tronsonul mai sus amintit şi, implicit, modernizarea zonei“.

Lucrările actuale implică scoaterea unor materiale care pot fi refolosite, adică vechea șină, dalele lungi de beton prin care aceasta era fixată în anumite porțiuni, borduri, asfalt decopertat. Oamenii sunt interesaţi cum sunt valorificate acestea, dacă sunt vândute, refolosite etc. „Da, şina de tramvai a fost achiziţionată la licitaţie publică de către TMK Reşiţa, societatea oferind cel mai bun preţ. Restul materialelor (asfalt, beton) vor fi refolosite. Se concasează şi intră ca materii prime în circuitul de producţie de asfalt şi beton cu care se vor asfalta străzile din cartierele aparţinătoare“, ne-a mai precizat Nelu Popa.

JCS-Ionel Ivaşcu