Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Deşi nu are încă un primar validat şi, cel mai probabil, vor fi din nou alegeri, administraţia oraşului din Clisura Dunării îşi vede de asfaltări!

Mai tot oraşul este un şantier, mirosul de asfalt proaspăt se simte de departe, chiar şi din imaginile postate de primarul pus pe tuşă, Adrian Torma, pe pagina sa de socializare. Reabilitări şi reparaţii peste tot, modernizarea oraşului începând să se concretizeze. Se pare că în Centrul Civic asfaltarea în forţă a căilor pietonale, a parcărilor şi drumurilor de acces este „istorică“, fiindcă aşa ceva nu s-a mai făcut dinainte de Revoluţie. Cei de la Primărie au identificat erorile de proiectare sau de decizie în momentul întocmirii documentației tehnice şi vor urma rectificările necesare pentru ca întreg ansamblul urbanistic să fie conform standardelor moderne.

În zona blocului 39, unde a început asfaltarea, proprietarii garajelor au fost rugaţi să colaboreze cu cei de la Gospodăria Locală Moldova Nouă şi cu constructorul, pentru a lăsa cale liberă în interiorul garajelor. Proiectul cuprinde asfaltarea căilor pietonale, parcărilor şi drumului de acces cu DN 57 şi zonele adiacente blocurilor 23, 25, 26, 22 si 41. Aici, la începutul lunii decembrie, constructorii au fost impulsionaţi de omenia unei familii modeste, care le-a oferit ceai cald. Urmează asfaltarea parcării din zona Policlinicii şi blocului 50, pentru care în aceste zile se pregăteşte terenul.

JCS-Alexandra Gorghiu