Caraş-Severin, Romania

SOCOL – Mai multe proiecte vizând drumurile şi infrastructura pietonală, depuse de Primăria Socol, au primit finanțarea mult așteptată!

Cel mai important este proiectul comun pe care primăriile Socol şi Pojejena l-au depus pe Programul „Anghel Saligny” vizând reabilitarea drumului comunal care leagă satele Zlatiţa şi Belobreşca. Un drum în lungime de 11 km care, conform primăriţei Olgiţa Ghiţă, dezvăluie un peisaj mirific peste Munţii Locvei. Porţiunea care revine comunei Socol se întinde pe 5 km, valoarea pentru reabilitarea acestei bucăţi fiind de aproximativ 9 milioane de lei. Zilele trecute, proiectul a primit finanțare.

Pe lângă acest proiect, primăria are în vedere străzile rămase neasfaltate, adică mai puţin de 10% din total, dar şi infrastructura pietonală din întreaga comună. În acest sens, a fost depus un alt proiect pe „Anghel Saligny” vizând reabilitarea câtorva porţiuni de drum din satele Zlatiţa şi Pârneaura, precum şi a trotuarelor, acceselor la proprietăţi şi rigolelor din comună, fiind vorba despre o investiţie care depăşeşte 20 de milioane de lei. Și în acest caz, a fost aprobată finanțarea!

Primăria Socol are și alte proiecte, depuse mai demult la CNI, care sunt în faze mai avansate. Doamna primar ne-a vorbit depre proiectul pentru sala de sport de la Socol şi cel pentru căminul cultural de la Zlatiţa. Pentru ambele obiective, amplasamentele au fost predate spre CNI. Sala de sport a fost deja scoasă la licitaţie, aceeaşi etapă urmând a fi parcursă şi în cazul căminului cultural.

JCS-Ionel Ivaşcu