Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Revenirea spectaculoasă a lui Mircea Pădurean în Campionatul Naţional de Automobilism Viteză în Coastă, după ce în toamna lui 2009 a suferit un grav accident, tocmai în Valea Domanului, a surprins majoritatea iubitorilor sportului cu motor din România.

Fiind la câţiva… milimetri de paralizie, Mircea Pădurean a dovedit că nu este numai un mare pilot, ci şi un extraordinar luptător cu viaţa.

Dovadă că, la „Cupa Reşiţa Reductoare 2013″ l-am reîntâlnit pe traseul din Valea Domanului, cu prilejul etapei a IV-a a „Coastei”.

Aflat permanent în preajma foştilor colegi şi prieteni, actualmente la A.C.M. Sport, Mircea Pădurean a încercat să-şi ascundă emoţiile sufleteşti la „Cupa Reşiţa”, afişând o bună dispoziţie, camuflată de o ambiţie extraordinară de a învinge. De a demonstra că mai are un cuvânt important de spus la bordul maşinii pe care şi-a achiziţionat-o şi a redimensionat-o pe cont propriu.

„Întotdeauna, cursa de la Reşiţa este foarte grea, a mărturisit Mircea Pădurean. Te privesc soţia, părinţii, fraţi, surori, copii şi prieteni. Este mai greu. Eu am uitat accidentele pe care le-am avut aici. Pentru că dacă nu le-aş fi uitat, nu a-şi mai fi concurat. Trăiesc o mare bucurie că am depăşit momentul, că am terminat cursa cu succes. După ce am trecut de acea mare încercare a vieţii, am obţinut o mare victorie. În primul rând sufletească. Apoi, fiindcă am reuşit să-mi reconstruiesc cariera pe forţele proprii”.