Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Diferitele structuri din judeţ ale Ministerului Afacerilor Interne sunt mobilizate, pe parcursul minivacanţei, pentru ca toate manifestările programate a avea loc să se desfăşoare fără incidente!

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), a Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) și a Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) au fost dispuse măsuri suplimentare pentru a se putea interveni în sprijinul cetăţenilor, la nevoie, precum şi pentru a preveni şi combate faptele ilegale.

Peste 170 de polițiști vor acționa zilnic, în medie, pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetățenilor. Poliţişti de la Rutieră; Ordine Publică; Investigaţii Criminale; Investigarea Criminalităţii Economice; Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase; Poliţia Transporturi, luptători de la Acţiuni Speciale, precum şi din cadrul altor structuri ale IPJ vor acționa în locurile aglomerate și în care sunt planificate a se desfășura manifestări publice, precum și în zona lăcașelor de cult și pe principalele artere publice ale județului. A fost suplimentat și numărul polițiștilor de la Transporturi care vor patrula în stațiile de cale ferată și pe trenurile de călători unde se va afla un aflux mai mare de persoane aflate în tranzit.”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ, subcomisar de poliție Alina Boeru.

Pe raza județului vor fi folosite, zilnic, 80 de autospeciale, iar pe principalele artere rutiere polițiștii vor acționa cu aparatele radar fixe și mobile pentru prevenirea accidentelor rutiere și combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

În noaptea de Înviere vor fi intensificate activitățile de patrulare, iar în ceea ce privește Inspectoratul pentru Situații de Urgență, acesta va disloca în proximitatea lăcașurilor de cult din Reșița, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă și Băile Herculane 9 echipaje de pompieri cu 9 autospeciale. Se recomandă tuturor o grijă deosebită atât la manipularea și supravegherea lumânărilor și a candelelor, iar celor care intenționează să se relaxeze la un grătar în aer liber să o facă doar în locurile special amenajate utilizării unui foc deschis, respectând toate regulile de prevenire a incendiilor.

JCS-Walter Fleck