Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Așa cum ne-au obișnuit cu prilejul fiecărei minivacanțe, structurile din judeţ ale Ministerului Afacerilor Interne sunt mobilizate, și acum, pentru ca toate activitățile programate a avea loc pe parcursul minivacanţei de Rusalii să se desfăşoare fără incidente!

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) și al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) au fost dispuse măsuri suplimentare pentru a se putea interveni în sprijinul cetăţenilor, la nevoie, precum şi pentru a preveni şi combate faptele ilegale.

Peste 160 de polițiști vor fi la datorie, zilnic, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, astfel ca Sărbătoarea Rusaliilor să fie petrecută în siguranță. Peste 550 de polițiști de la structurile de Ordine Publică, Investigaţii Criminale și Acţiuni Speciale acționează în perioada 21-24 iunie în dispozitivul de ordine și siguranță publică pentru prevenirea și descurajarea oricăror situații care ar putea afecta liniștea cetățenilor în zonele aglomerate, la manifestările cultural-artistice de tip rugă organizate în zonele rurale și urbane, în piețe, târguri, parcuri, zone de agrement și interes turistic, dar și în proximitatea lăcașurilor de cult unde vor fi oficiate slujbe religioase pentru prăznuirea Sărbătorii Rusaliilor.”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ, subcomisar de poliție Alina Boeru.

De asemenea, aproape 100 de polițiști rutieri cărășeni vor fi prezenți pe principalele artere rutiere din județ, în special pe DN6, dar și pe celelalte drumuri naționale și pe drumurile către stațiunile turistice, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii de evenimente rutiere. Acestea vor folosi toate aparatele radar, etilotest, drugtest în vederea depistării șoferilor care încalcă legislația. De asemenea, a fost suplimentat și numărul polițiștilor de la Transporturi care vor patrula în stațiile de cale ferată și pe trenurile de călători unde se va afla un aflux mai mare de persoane aflate în tranzit.

Având în vedere faptul că mulți cărășeni vor alege să-și petreacă o parte din timpul liber în mijlocul naturii, pentru prevenirea unor evenimente nedorite, recomandarea ISU este de a nu aprinde focul în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt, prepararea hranei să se facă numai în locuri special amenajate, având la îndemână mijloace pentru stingerea focului, iar la plecare să existe asigurarea stingerii lui complete. În ceea ce privește scăldatul, se recomandă ca acest lucru să aibă loc doar în locuri special amenajate, să se respectare avertizările care interzic acest lucru și să se evite scăldatul seara târziu sau după consumul de băuturi alcoolice.

JCS-Walter Fleck