Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Unele primării din judeţ au primit adrese prin care li se atrage atenţia că există riscul să rămână fără bani.

Conducerea PSD Caraş-Severin susţine însă că nu vor fi primării în judeţ care să rămână fără bani, chiar dacă prin adrese scrise ministrul Finanţelor ar fi spus într-un mod simplu: „Aveţi grijă că nu mai sunt bani!“. „Fiecare administraţie îşi face un buget de venituri şi cheltuieli. Iar domnul Teodorovici a tras doar un semnal de alarmă că banii nu mai pot fi cheltuiţi pe nimicuri, ci chivernisiţi. Nu cred că a făcut ceva rău. Banul public trebuie cheltuit responsabil, cam asta a vrut să transmită dl ministru al Finanţelor“, a precizat deputatul Luminiţa Jivan.

Prezent la conferinţa de presă a PSD, preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, a fost întrebat, în acest context, dacă, de exemplu, instituţiile publice mai pot angaja oameni. Pentru că se spune că angajările sunt blocate tocmai din cauza insuficienţei fondurilor. „Da, se pot face angajări. Dacă o instituţie publică are posturi libere, dar când a întocmit bugetul a bugetat şi acele posturi nu există nicio problemă în a efectua angajări. Important este să fie bugetată salarizarea“, a spus şeful judeţului.

Cât despre semnalele de alarmă ale finanţistului-şef al ţării, vara aceasta o să vedem dacă Teodorovici le-a tras într-adevăr şi dacă da, de ce oare?

N.C.