Quantcast
Minipoteca tematica langa cascada de la Bigar - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

BOZOVICI – O minipotecă tematică a fost realizată zilele trecute în interiorul rezervaţiei naturale Izvorul Bigăr, de către cei de la GEC Nera, în colaborare cu reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa.

Aceasta include un panou de informare despre cascadă, despre rezervaţie şi despre Cheile Minişului, precum şi indicatoare care îi îndrumă pe vizitatori spre principalele obiective de interes ecoturistic ale zonei. Panourile conţin atât informaţii de orientare, cât şi legende locale din Valea Almăjului.

„În cadrul aceleaşi minipoteci tematice, Ocolul Silvic Bozovici a reabilitat în această primăvară, cu cheltuieli proprii şi în ton cu conceptul minipotecii tematice, foişorul din dreptul cascadei Bigăr, a mobilat cu mese şi laviţe locul de popas din interiorul foişorului şi a construit o scară de acces pe poteca abruptă ce duce spre peştera Bigăr. În perioada imediat următoare, GEC Nera va realiza şi facilităţi de acces la punctul de belvedere al cascadei Bigăr, din albia pârâului Miniş“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

A.M.