Caraş-Severin, Romania

ANINA – Primăria oraşului va cheltui banii primiți recent de la județ pentru a plăti diverse cofinanțări. Am reținut asta la capătul discuției cu consilierul Gheorghe Românu, fostul edil, care ne-a vorbit despre proiectele orașului!

Cele mai importante sunt proiectul prin care AquaCaraș introduce apă și canalizare în întregul oraș, respectiv proiectul de introducere a gazului metan în Anina. „AquaCaraș a reluat lucrările. Iar avem străzi sparte și gălăgie. Avem partea noastră de cofinanțare la acest proiect, pe care-o vom acoperi din banii primiți de la județ”, aflăm de la Românu.

În ce privește alimentarea cu gaz, am aflat că, pentru acest obiectiv, s-a obținut acordul de la Mediaș. Acum însă marea greutate este că trebuie găsită finanțare pentru realizarea legăturii între rețeaua de gaz a Reșiței și viitoarea rețea a Aninei. „Proiectul este făcut, dar trebuie plătit studiul de fezabilitate. O parte a fost plătită anul trecut, anul acesta vom plăti suma rămasă de achitat tot din banii de la județ”, a explicat Românu.

Din aceeași sursă, mai reținem că Primăria Anina are o cotă de cofinanțare la viitorul muzeu al mineritului. De asemenea, mai sunt două proiecte pe PNDL și altele la care trebuie făcute studii de fezabilitate. Pe scurt, milionul e ca și cheltuit. Dacă va ajunge pentru toate cofinanțările.

JCS-Ionel Ivașcu