Mii de pensionari zac in haos si nervi - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O cititoare ne-a vizitat pentru a semnala efectele pe care cazul medicilor arestaţi (Telbis, Ungur şi Cenda) le mai are asupra cărăşenilor.

Cazul în care cei trei medici au fost acuzaţi de luare de mită a fost prezentat pe larg în paginile JCS. Însă lucrurile nu se opresc aici deoarece singurul medic care se ocupă, deocamdată, de dosarele celor care doresc să se pensioneze nu poate acoperi în timp util toate cererile.

„În primul rând, am fost şocată de lipsa de ordine ce domneşte pe coridorul Policlinicii noi, vizavi de Casa de Asigurări. Nu există o listă în baza căreia să intre cei care aşteaptă, ba chiar sunt pacienţi care intră peste rând. Mai mult, am înţeles că joia este ziua în care sosesc cei care vin din județ şi nu vă pot spune ce aglomeraţie se creează în faţa cabinetului. Trebuie să menţionez că este vară şi oamenii bolnavi transpiră mai mult decât cei sănătoşi. Nu e plăcut ceea ce povestesc, dar am stat la rând ore întregi acolo cu soţul meu şi am îndurat destule. Poate cel mai ciudat lucru este faptul că nu există o toaletă pentru pacienţi şi treaba asta pune capac. Ori se suplimentează personalul, ori se creează ordine, pentru că astfel lucrurile nu merg. Sunt pacienţi cu afecţiuni grave cei care solicită pensie de boală şi li se scade din demnitate astfel“, ne-a declarat Anca Geanguş.

În prezent un singur medic a preluat dosarele pentru pensionarea pe caz de boală şi, până la  angajări ulterioare, asta e situaţia. Potrivit unui anunţ recent postat pe site-ul Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin, este scos la concurs un „post temporar vacant de medic specialist în cadrul Compartimentului de Expertiză Medicală din cadrul CJP“.

Concursul se va organiza în 11 şi 12 august. Însă administratorul clădirii poate rezolva problema locului de aşteptare şi a toaletei…

FR