Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În luna septembrie, la sala SuperFit din Reșița, se va organiza ediția a II-a a WESTERN CARPATHIANS IN 2FB CONTEST.  Principalul organizator este instructorul de fitness Mihai Petreanu, iar la acest concurs care implică exerciții fizice cu propriul corp va putea participa oricine, indiferent de vârstă și de greutatea corporală!

„În perioada 11-13 septembrie, la sala SuperFit din Reșița, vom organiza o competiție și anume ediția a II-a a WESTERN CARPATHIANS IN 2FB CONTEST. Am primit aprobarea de la Ministerul Tineretului și Sportului, deci vom putea organiza concursul. Competiția se va desfășura în aer liber, iar în cazul în care va ploua, se va ține în sală. Datorită distanțării sociale, probele se vor desfășura cu maximum 6 sportivi, la care se adaugă 6 arbitri. Acestea sunt regulile și le vom respecta. Este o competiție rezervată tuturor categoriilor de vârstă: elevilor de clasele V-XII, juniorilor până la 21 de ani și seniorilor. Foarte multă lume m-a întrebat de premii și pot spune că acestea nu vor fi în bani. Premiile vor consta în diplome, medalii, echipamente sportive și obiecte. Cei de la locul patru în jos vor primi un tricou și o diplomă. Am pregătit totul legat de competiție și avem certitudinea că va fi un concurs real, cu sportivi care vor veni din toată țara: București, Alba Iulia, Timișoara, s-ar putea și din Sfântu Gheorghe. Din județ vor veni oameni de la Oravița și de la Băile Herculane. Am fost întrebat dacă participanții trebuie să aibă o anumite greutate sau cum ar trebui să se prezinte la competiție. La acest concurs nu contează dacă ai un corp suplu sau o anumită masă musculară. Nu contează înălțimea, numărul de kg, tot ceea ce trebuie să faci este să-ți faci exercițiile. Dacă ți-ai valorificat calitățile motrice pe o perioadă de șase luni sau un an trebuie să vii și să demonstrezi. Este un sport în care lucrează toate fibrele musculare și implică toate calitățile motrice. La masculin vor fi șase sesiuni de exerciții, iar la feminin vor fi patru. Din luna august, Functional Fitness Body Weight (exerciții fizice cu propria greutate) este marcă înregistrată ca sport național”, a declarat instructorul Mihai Petreanu.

Chiar dacă a fost pandemie, Petreanu a continuat să facă sport: „Eu am continuat să fac mișcare și în pandemie. Cei care au stat degeaba au văzut repercusiunile după data de 15 iunie. Sportivii de performanță și antrenorii au căutat să aibă activitate online cu toți elevii, la fel am făcut și eu, chiar dacă prin intermediul internetului. Ceea ce este cel mai greu este faptul că nu mulți au avut spațiul necesar acasă să facă mișcare. Ne-am adaptat cum am putut”.

JCS-Ștefan Moraru