Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cele două campionate județene de șah la timpi mai mici de gândire (blitz-ul la 3 minute, cu 2 secunde increment și rapidul la 15 minute, cu 5 secunde increment) au adus cu ele multe ambiții.

Alexandru Tunaru a fost doritor să arate ca el este în continuare numărul 1 în județ, Pădurean să arate ca este virtualul câștigător al Top Blitz, Stîngu și Drăgoi că sunt stelele în urcare din șahul din județ. De asemenea, ceilalți jucători de categoria I au dorit să arate că nu sunt așa ușor de depășit. Și spre surpriza tuturor, cele două competiții au reprezentat un dublu și răsunător succes pentru Mihai Bolintiș, care, degrevat de sarcina arbitrajului, a demonstrat că este încă un jucător extrem de periculos și că vremea sa încă nu a apus.

La șah blitz ierarhia a fost următoarea: locul I Bolintiș – 7,5 puncte din 9, urmat de Păduraru Ioan (altă placută revenire) și Korcsek Daniel Cristian. La juniori, Pădurean Daniel Cristian a fost urmat de Korcsek Alexandru David si de Ghinea Andrei Robert. La junioare, locul I a fost obținut de Tecliș Anca Maria. La juniori 12 ani, Drăgoi Albert Marian a fost primul, urmat fiind de Stîngu Alin și de Tipol Catălin Alexandru. La copii 10 ani, Văduva Ion-Valentin a obținut locul I, Tamaș Christian-Arrydan a fost al doilea, iar Guțu Cătalin Vlad Aurelian a completat podiumul. La copii 8 ani, locul I a fost câștigat de Șoșdeanu Dimitrie Mihai-Valerian. La veterani, Stroescu Gheorghe a fost primul, urmat de Calomfirescu Ioan și Crăciun Marin.

La șah rapid, locul I la general a fost obținut de Mihai Bolintiș cu 7,5 puncte din 9, urmat de Tunaru Alexandru cu același punctaj și Suciu Dinu Simi cu 7 puncte. La juniori, Pădurean Daniel Cristian a obținut locul I, Korcsek Alexandru David a fost al doilea și Cristea Andrei-Iulian s-a clasat pe III. La junioare, locul I a fost câștigat de Inasel Daniela Elena, urmată de Tecliș Anca Maria. La juniori 12 ani, Drăgoi Albert Marian a obținut locul I, Stîngu Alin a ieșit pe II, iar Tipol Catălin Alexandru a fost al treilea. La copii 10 ani, Tamaș Christian Arrydan a fost primul, urmat de Văduva Ion Valentin și de Guțu Catălin Vlad Aurelian. La copii 8 ani, Turi Patrick Andreas a fost câștigător, urmat de Costiș Alessia-Andreea și de Verna Lidia Ana Michaela. La veterani, Stroescu Gheorghe a fost câștigător, urmat de Cornian Iancu și Calomfirescu Ioan.

JCS-Ștefan Moraru