Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Bicicletele și mersul pe jos ar fi soluția de parcurs între păstrăvărie și lac!

Până acolo, de la Potoc la păstrăvărie, s-ar putea introduce microbuze sau alte mijloace de transport civilizate pentru turiștii interesați de vizitat zona, după cum spune președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca. Toate acestea ar putea fi achiziționate printr-un parteneriat cu sârbii.

Șeful județului anunța zilele trecute că va lua la bicicletă zona Ochiului Beiului, având în vedere că toată lumea vrea să meargă acolo, dacă se poate, cu mașina până la buza lacului: „La Ochiul Bei am fost la solicitarea celor de la Parc de acolo și a reprezentantului WWF, care au semnalat o posibilă problemă, și anume creșterea traficului și creșterea fluxului de turiști, și fiecare dintre cei prezenți acolo dorește să ajungă cu mașina cât se poate mai aproape, adică până la pensiunea care este acolo, până la păstrăvărie. Or deja încep să fie probleme, drumul e foarte îngust, dacă unii vin, alții se întorc, există blocaje. Și atunci sigur că trebuie să ne gândim la o soluție, ce vom face dacă fluxul de turiști va crește și mai mult, și atunci una din soluții ar fi realizarea unei parcări la ieșirea din sat, acolo unde drumul județean mai are 4-5 kilometri de asfalt, până în zona de confluență a celor două râuri, de unde începe practic drumul forestier, și atunci ar urma să amenajăm printr-un proiect european – sau, eu știu, pe un parteneriat cu Serbia, să realizăm o zonă de parcare, la ieșirea din sat, după care să găsim un mijloc de transport civilizat, un sistem în genul multicarelor, kitcarurilor care sunt pe litoral, care funcționau pe vremuri, dar și acum mai sunt stațiuni care au un astfel de sistem de transport, niște microbuze, să putem să achiziționăm niște biciclete electrice, normale“.

Ideea urmărește combinarea mijloacelor de transport pe două tronsoane ale respectivului traseu. „Putem să facem o regulă în a ajunge până la păstrăvărie cu un sistem de transport, și de la păstrăvărie încolo, până la Ochiul Beiului pe bicicletă sau pe jos, acolo e o distanță mai mică. Și asta a fost tema vizitei, să înțelegem cum putem să gândim acest proiect pe care o să-l accesăm“, a încheiat Romeo Dunca.  

JCS-Antoniu Mocanu