Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deputatul liberal Jaro Marșalic crede că acest pilon de bază al sistemului sanitar merită mai multă apreciere și recunoștință!

An de an, Ziua Mondială a Medicilor de Familie (19 mai) trece ca oricare alta. Asta chiar în condițiile în care, în plan intern, medicina de familie devine, pe zi ce trece, un sector din ce în ce mai puternic și eficient, o structură care aduce beneficii pacienților. Potrivit deputatului cărășean, medicul de familie nu este doar doctorul din cabinet, ci o întreagă echipă de profesioniști care conlucrează pentru asigurarea unor servicii medicale prompte și competente.

În cadrul intervențiilor din Camera Deputaților, a fost susținută importanța muncii depuse de medicii de familie, fiind solicitată o mai mare recunoaștere a rolului acestei specialități. A fost totodată scos în evidență faptul că, inclusiv în județul nostru, în special în mediul rural, există un deficit important de medici de familie, zone întinse rămânând neacoperite, în vreme ce există cabinete cu mii de pacienți, prea mulți pentru ca un medic să se poată ocupa într-adevăr de toți.

Jaro Marșalic crede că este necesară diversificarea serviciilor medicale din cabinetele medicilor de familie, dar și dezvoltarea capacității acestora de a trata și îngriji pacienții cât mai aproape de domiciliul acestora, într-un timp cât mai redus, inclusiv evitarea programărilor după perioade prea lungi de timp. Oficialul a încheiat transmițând un mesaj de apreciere și felicitare pentru cei care lucrează în sistem, dând dovadă de devotament și profesionalism.

JCS-T.K.