Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Înotătorii din municipiul de pe Bârzava au urcat de 14 ori pe podiumul de premiere la Campionatul Național Școlar.

În incinta Complexului Municipal pentru Sport și Sănătate „Ioan Schuster” din Reșița a avut loc Campionatului Național Școlar de înot, care s-a desfășurat pe parcursul a două zile, de sâmbătă, 7 mai, până duminică, 8 mai. Printre cei 50 de antrenori prezenți la această competiție, s-au numărat și reșițenii Nadia Câmpan și Mihai Popilian, iar maestra emerită a sportului, Luminița Dobrescu a fost unul dintre arbitrii care au asigurat buna desfășurare a întrecerii. Înotătorii de la Clubul Sportiv Școlar Reșița au cucerit 14 medalii, iar în final, s-au situat pe locul patru în clasament din 20 de cluburi participante. La această competiție, au fost prezenți 270 de sportivi legitimați la cluburile din țară, dintre care 18 au fost din Reșița.

În prima zi de concurs, sportivii reșițeni au luat primele medalii, și anume Erwin Schmelas două locuri I, unul în proba de 50 m liber, iar celălalt în proba 100 m spate. Locul al II-lea în proba de 100 m spate a fost ocupat de Denis Popescu. Sportiva Roberta Baciună a obținut medalia de bronz în proba de 100 m bras și locul II în proba de 50 m fluture. În proba de 100 m spate la fete, locul III a fost cucerit de Briana Alexandru. La ștafete, în proba de 4×50 m, reșițencele care au câștigat un bine meritat loc I au fost Briana Alexandru, Roberta Baciună, Feline Berger și Vanesa Voina.

În ziua a doua a întrecerii, reșițenii au fost din nou la înălțime. Ervin Schmelas s-a clasat pe primul loc în proba de 100 m liber și în proba de 50 m spate. Roberta Baciună a obținut locul I la 50 m bras, locul III în proba de 50 m spate, iar Denis Popescu s-a clasat pe locul III în proba de 50 m spate. La ștafete, în proba de 4×50 m liber, echipa formată din Briana Alexandru, Roberta Baciună, Feline Berger și Vanesa Voina au ocupat poziția I. La ștafeta băieților, echipa formată din Denis Popescu, Flavius Ciobanu, Dorin Fighezan și Ervin Schmelas, au ocupat locul III în proba de 4×50 m liber.

„Suntem bucuroși că am putut să găzduim și în acest an Campionatul Național Școlar de înot. Din 20 de cluburi, noi am ieșit pe locul patru și suntem foarte mulțumiți de această performanță. Mulțumim Primăriei Reșița și Direcției Județene pentru Sport și Tineret pentru medalii și sprijin. Mulțumim Ministerului Educației Naționale pentru premiile oferite. Este un lucru foarte bun și sperăm ca această competiție să rămână la Reșița”, ne-a declarat organizatorul competiției, prof. Marius Crețeanu, directorul CSS Reșița.