Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – A fost o săptămână fructuoasă pentru reprezentanții atletismului reșițean.

Rezultatele bune obținute la Naționalele de juniori III, cu medalia de aur a ștafetei de 4×100 metri și argintul obținut de Larisa Ferenț la 100 m plat, au fost continuate la Campionatul Național de seniori și tineret, desfășurat în aceeași locație, Cluj Arena, sâmbătă și duminică. Până la ora închiderii ediției, numărul medaliilor obținute de Clubul Sportiv Universitatea Reșița era de trei, dintre care una de aur și două de argint.

Finala masculină de 3.000 metri obstacole din cadrul Campionatului Național de Atletism pentru seniori și tineret a fost de bun augur pentru doi atleți care reprezintă CSU Reșița. Cătălin Atănăsoaei (cu dublă legitimare SCM Bacău-CSU Reșița) și Ionuț Betej (CSU Reșița-CSA Steaua) au fost primii doi clasați în această probă. 8:55.62 este timpul campionului național, în timp ce Ionuț Betej a trecut linia de sosire cu timpul de 8:59.15. Tot în această probă a concurat și un atlet de la Clubul Sportiv Școlar Caransebeș, Andrei Darius Mirea, clasat pe locul 12, în condițiile în care a fost cel mai mic dintre sportivii care au luat startul. Duminică, Cătălin Atănăsoaei și Ionuț Betej se aflau pe lista de start a probei de 5.000 metri.

La Naționalele de la Cluj-Napoca s-a mai remarcat o atletă care concurează pentru CSU Reșița, dar și pentru SCM Deva, Claudia Florea, medaliată cu argint la tineret în proba de 1.500 metri, cu timpul de 4:25.93.

Foto: Cristi Barbu