Medalii nationale, inaintea Balcaniadei de atletism - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Trei medalii au cucerit la Campionatul Național atleții ce reprezintă cluburi sportive din județul Caraș-Severin.

Competiția desfășurată timp de două zile la Pitești a constituit și criteriu de selecție pentru Campionatul Balcanic de Atletism, ce va avea loc pe 26 și 27 iulie, în aceeași localitate, pe Stadionul Municipal „Nicolae Dobrin“. Atletul Alexandru Ghinea, legitimat la Clubul Sportiv Universitatea Reșița, a concurat cu succes în proba sa preferată, 3.000 m obstacole, pe care a câștigat-o fără probleme, cu timpul de 8:47.51. „Am avut contracandidați puternici anul acesta, dar am rezistat, ne-a spus Alexandru Ghinea. Obiectivul meu de a câștiga cursa de 3.000 m obstacole a fost îndeplinit. Acum aștept cu încredere concursul de la finalul acestei săptămâni, Campionatul Balcanic, unde de asemenea sper să fac o cursă reușită.“

Multipla medaliată în concursurile atletice, Liliana Danci, legitimată în prezent la Clubul Sportiv Municipal Reșița, a cucerit două medalii la Campionatul Național de seniori. După medalia de bronz obținută în prima zi a întrecerii, în proba de 10.000 m, cu timpul de 34:56.19, Liliana Danci a urcat apoi pe treapta a doua a podiumului, obținând medalia de argint în proba de 5.000 m, cu timpul de 16:55.45. La fel ca Alexandru Ghinea, și Liliana Danci va participa în această săptămână la Campionatul Balcanic de Atletism de la Pitești.

M.C.