Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Patru prezențe pe podium au avut reșițenii la Wrestling Challenge International, de la Cluj-Napoca.

Luptătorii de la Clubul Sportiv Școlar și Clubul Sportiv Municipal au onorat invitația la turneul „Wrestling Challenge International”, desfășurat în weekendul trecut la Cluj-Napoca. Participarea la prima ediție a acestui turneu a adus luptătorilor reșițeni patru prezențe pe podium, dintre care trei pe cea mai înaltă treaptă. S-au evidențiat: Lucian Gafton (locul 1, categoria 55 kg – juniori IV), Gabriel Radu (locul 1, categoria +65 kg – juniori IV), Florin Gafton (locul 1, categoria 85 kg -juniori IV), Tania Adam (locul 2, categoria 44 kg – junioare IV). Sportivii sunt pregătiți de antrenorul emerit Adrian Dacica și de profesorii Florin Dință și Diana Franț.

„Am avut trei meciuri, a fost destul de greu, adversarii au fost destul de puternici, dar cu toate acestea am reușit să-i înving. Am mai participat zilele trecute și la Campionatele Naționale de lupte pe plajă, juniori III și juniori IV, în cadrul categoriei 60 kg, reușind să mă clasez pe locul al doilea, învins de un sportiv de la Cluj, care acum este cu noi la lot și se antrenează alături de noi. Anul acesta, mai sper la Campionatele Naționale de copii, pe saltea, să mă clasez pe primul loc, să devin campion național. Vreau să mă antrenez în continuare și să ajung cât mai puternic”, a spus luptătorul Lucian Gafton, în vârstă de 13 ani.

„A fost un turneu reușit pentru reșițeni și pentru toți luptătorii în general, pentru că avem nevoie de astfel de turnee șți astfel de inițiative, pentru copiii care vin din urmă”, a spus multipla campioană Diana Franț, care acum se ocupă de pregătirea viitorilor medaliați. La sala de lupte de la CSM Reșița sportivii își continuă antrenamentele și pe perioada verii.