Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Într-un moment dificil, dar şi după ce timişorenii au spus să nu ne mai bazăm pe ei, medicii reşiţeni, preşedintele Silviu Hurduzeu, primarul Nelu Popa şi managerul Alina Stancovici şi-au dat mâna pentru sănătatea cărăşenilor!

Azi, 27 martie a.c., la Spitalul Județean de Urgență Reșița, a avut loc o întâlnire la care au participat conducerea unității, cadre medicale din cadrul Secțiilor Chirurgie și ATI, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu și primarul municipiului Reșița, Ioan Popa.

În cadrul întâlnirii s-au discutat punctual problemele Spitalului Județean de Urgență Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin asumându-și răspunderea ca, pe lângă aparatura ce urmează a fi achiziționată pentru Secțiile UPU, ATI și Cardiologie, să asigure și suportul financiar pentru toate nevoile pe care unitatea medicală le are, precum și pentru amenajarea Secției ATI COVID – 19 pe Secția Oftalmologie.

De asemenea, Primăria Reșița se angajează să sprijine în continuare Spitalul Județean de Urgență Reșița, prin furnizarea unor echipamente de protecție și teste, și cu tot ceea ce este necesar pentru a asigura funcționalitatea în perioada pandemiei cu noul coronavirus.

Totodată, medicii secțiilor ATI și Chirurgie au propus o strategie medicală în ceea ce privește trierea și circuitul pacienților diagnosticați pozitiv sau negativ cu COVID-19. Printre alte măsuri, medicii au propus ca întreg personalul medical care manipulează bolnavul care este pozitiv sau potențial pozitiv cu COVID-19, cât și bolnavul respectiv, să fie echipați corespunzător cu protecție maximă împotriva contaminării. Totodată, secția ATI în totalitate și secția Oftalmologie ar trebui să devină izolatoare ATI, lucru despre care managerul Alina Stancovici ne-a spus zilele trecute că se va întâmpla.

Medicii au mai propus conducerii spitalului din Reșița testarea la prezentarea în UPU a bolnavilor care nu prezintă urgenţă imediată. Până la sosirea rezultatelor de la Timișoara, bolnavii vor fi supravegheați de către personalul UPU în containere, saloane UPU. Cei depistați pozitiv la Timișoara vor fi internați la secția de boli infecțioase a spitalului din Reșița. Cei confirmați negativ la COVID-19 se propune a fi internați la secția de specialitate.

„Momentul întâlnirii de azi a fost unul benefic Spitalului Județean de Urgență Reșița, constructiv, și având o singură „culoare“: aceea a sănătății comunității din Reșița și Caraș-Severin“, ne-a declarat managerul SJU, Alina Stancovici.

JCS- Nina Curiţa

3 Comments

  1. Ma bucur sa aud din gura dumneavoatra ,ca nu au fost la intilnire oameni din partide diferite,ci OAMENI, care sunt implicati moral si sufleteste ,fata de cei ce i-au ales.Asa cum dati !veti si primi.SUCCES.

  2. Este cea mai bună veste de pånă acum. Am ştiut că Reşița are edili responsabili, OAMENI de acțiune, care nu se bâlbâie când este vorba de luat măsuri serioase. Mai am o singură speranță, aceea ca echipa de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, să-i instruiască, in baza experienței lor de lupta cu covid-19, pe medicii din Reşița şi, ce este, cred, cel mai important, să le spună schema de tratament folosită de dânşii cu atâta succes. Încă mai cred că omenia nu a dispărut de tot, şi că vor colabora.

  3. Dacă întâlnirea de vorbe s-ar transforma în fapte, în fapte mulțumitoare, atunci ați făcut cu adevărat ceva pentru acest spital.
    Primul lucru sau odată cu echipamentele de protecție, dați la oameni ce s-a luat, adică SPORUL lor pe drept câștigat!
    Altfel degeaba echipați personalul medical din linia întâi, fiindcă din interior vin semnale că actul medical va fi diminuat ca sporul, pe care Hurduzeu cu ai lui, l-au luat.

Adaugă comentariu