Maşinile vor fi înmatriculate şi radiate mai simplu - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat noi reglementări pentru simplificarea procesului de înmatriculare, înregistrare și radiere a vehiculelor. Toţi dealerii de autoturisme, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula direct autovehiculele noilor proprietari printr-un simplu document!

„Voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în acestă perioadă delicată din punct de vedere sanitar”, a spus Vela într-o declarație de presă.

„Prin acest ordin, toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei trei mari producători – Dacia, Renault şi Ford – vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, a precizat Vela. El a adăugat că și alte operațiuni, cum sunt radierea, obținerea autorizației provizorii de circulație sau obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare, vor putea fi făcute tot digital. „Producătorii pot obține o autorizație de circulație pentru probe, pentru noile modele pe care le vor produce în viitor”, a mai spus ministrul de Interne.

În contextul în care în acest an, în Caraş-Severin, s-au înmatriculat 7.546 de autoturisme şi s-au radiat 3.226, această soluţie va fi un adevărat elixir de relaxare psihică pentru cei nevoiţi să stea la cozi şi să contemple ghişee cu orele. Iată că uşor-uşor ne îndreptăm spre normalitate. De-am ţine pasul şi la reabilitarea infrastructurii, ca să nu ne mai rupem maşinile prin gropi, chiar am putea spune că începe să se simtă miros de Germania, că tot ne plac maşinile nemţeşti.

JCS-Nina Curiţa