Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Fostul portar Martin Tudor a murit în această dimineaţă, în jurul orei 10, la Reșița! Nu avea decât 43 de ani, dar un infarct i-a pus capăt vieţii!

„Sunt și eu consternat. Sunt în Reșița și m-a sunat un prieten să mă anunțe. Știu că era în oraș, aici. Nu pot crede! Cuvintele chiar sunt inutile. Ambulanța a ajuns foarte repede la el, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic. S-au făcut toate manevrele de resuscitare, dar s-a întâmplat o tragedie. Nu l-au mai putut salva. A murit, săracul… Acum, trupul lui e la spital pentru autopsie. Eu am fost coleg cu el la Steaua între 2004 și 2005. După aceea, pentru că aveam nevoie de un băiat serios am decis să-l iau cu mine la CFR Cluj! Era un om minunat, un băiat serios, muncitor. Și foarte tânăr. Singura lui problemă era că fuma, dar n-avea cum să i se tragă nenorocirea asta de la așa ceva. Dumnezeu să îl ierte”, au fost cuvintele pe care liderul selecţiilor pentru România şi antrenorul CSM Reşiţa, Dorinel Munteanu, le-a putut spune.

Fostul coleg cu Martin Tudor, Daniel Oprița a rămas fără reacție:„Nu-mi vine să cred! Este o veste… Stau pe telefoane și eu. Era la Reșița cu treaba. Nu știu nici eu foarte multe detalii. E o tragedie! Îmi pare atât de rău. Nici nu stiu ce să mai zic…”, a spus Oprița. Daniel Oprița l-a avut ca și antrenor secund pe Martin Tudor în perioada când pregătea CSM Reșița.

Adrian Neaga a fost coleg cu Martin Tudor atât pe teren, cât și pe banca tehnică, în staff-ul lui Victor Pițurcă, iar acum și-a găsit cu greu cuvintele:„Sunt șocat! Nu pot să vorbesc de Tudorică… Nu-mi vine să cred! Înțelegeți-mă, va rog!”, a spus Neaga pentru presa din București.

Martin Tudor a mai avut problemă la inimă și în 2019, într-un cantonament în Turcia. Fostul portar era atunci în staff la Chiajna și i s-a făcut rău. A fost dus de urgență la spital de unde a ieșit după o zi. De atunci, a evitat să vorbească despre asta.

Născut la Avrig, pe 10 iunie 1976, portarul Martin Tudor și-a început fotbalul la Jiul Petroșani. A debutat în echipa mare la 20 de ani, într-un meci cu Petrolul Ploiești. A fost singurul său meci pentru echipa de seniori a Jiului, pentru că în 1997 a semnat cu Olimpia Satu Mare.

După ce a promovat cu Olimpia Satu Mare în Liga 1 și a petrecut un sezon în prima divizie, portarul Martin Tudor a fost contactat de Steaua, iar în 1999 a făcut pasul spre București. Șase ani a apărat în Ghencea, după care a semnat cu CFR Cluj. În finalul carierei a părăsit CFR-ul pentru rivala Universitatea Cluj, aceasta fiind ultima echipă la care a activat. S-a retras oficial în 2008.

Portarul Martin Tudor a adunat 184 de apariții în Liga 1 și a cucerit de două ori titlul, de fiecare dată cu Steaua. După retragere, Martin Tudor s-a îndreptat spre o carieră în antrenorat.

A fost mai întâi antrenor de portari la Steaua, după care a mers alături de Victor Pițurcă la Universitatea Craiova, la echipa națională și la Al-Ittihad. De asemenea, sub comanda lui Daniel Oprița, a fost antrenorul cu portarii al echipei CSM Reșița în anul 2017.

JCS-Ștefan Moraru