Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Campionatele Naționale de 35 de km marș pentru seniori s-au desfășurat sâmbătă, 23 aprilie, în orașul Dudince, în Slovacia! Sportivii reșițeni, pregătiți de Octavian Măzăran și George Ardeleanu, au reușit să câștige opt medalii: patru de aur, două de argint și două de bronz!

Campioni naționali la individual au devenit Narcis Mihăilă și Ana Rodean, iar echipele masculine și feminine ale Reșiței au urcat din nou pe prima treaptă a podiumului.

„Concursul s-a desfășurat în cadrul unui Grand Prix internațional, de nivel Gold. A fost o competiție foarte puternică și au participat peste 28 de țări, cu concurenți foarte bine pregătiți. Trebuie să ținem cont de faptul că au venit loturile naționale ale Chinei, Mexicului, Italiei, Spaniei și alte multor alte țări care contează la nivel mondial în această probă. La băieți s-au înscris 81 de participanți, iar la fete au fost în jur de 50 de concurente. În total, peste 130 de sportivi au fost înscriși la această probă, iar la general, au participat peste 400 de sportivi. În cadrul acestei competiții mari au avut loc Campionatele Naționale de 35 de km marș atât ale României, cât și a mai multor țări, cum ar fi Croația sau Ungaria. Reșițenii au fost iar pe podium și au reușit să obțină un număr de patru medalii de aur, două de argint și două de bronz. Medaliile de aur au fost obținute la individual de Narcis Mihăilă (cu timpul de 2 ore, 40 de minute și 25 de secunde), iar la feminin aurul a fost obținut de Ana Rodean de la Clubul Sportiv Universitatea Reșița, care este în dublă legitimare cu Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia. Pe lângă cele două medalii de aur obținute la individual, echipele CSU Reșița de feminin (Ana Rodean, Mihaela Pușcașu și Mihaela Acatrinei) și masculin (Narcis Mihăilă, Marius Cocioran și Ionuț Pleșu) au reușit să urce pe prima treaptă a podiumului de premiere. Medaliile de argint au fost obținute de Marius Cocioran la individual, 35 de km marș, seniori, și de sportiva Mihaela Acatrinei, care se află în dublă legitimare CSU Reșița-CSU Alba Iulia. Medaliile de bronz au fost câștigate Mihaela Pușcașu și Ionuț Pleșu (CSU Reșița-CSM Reșița). Ne bucurăm și pentru aceste medalii și ne dau speranțe pe viitor. De asemenea, putem spune că timpii cu care au fost obținute aceste medalii au fost destul de buni. Așteptăm acum clasamentul mondial și sperăm că, la vară, doi sau patru sportivi vor fi reprezentanții României la Campionatele Mondiale de la Oregon, din Statele Unite ale Americii și la Campionatele Europene de la Munchen, din Germania”, a declarat antrenorul Octavian Măzăran.

JCS-Ștefan Moraru