Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sportivii reșițeni au fost din nou la înălțime și au urcat de șapte ori pe podium la Campionatele Naţionale de seniori, tineret şi juniori I, desfășurate la Craiova! Mai mult, trei sportivi s-au calificat la Mondialul de atletism de la Oregon, din Statele Unite ale Americii!

„La Campionatul Național de 20 de km marș, cluburile din Reșița și-au respectat blazonul și au reușit să câștige un număr de șapte medalii. Echipa de seniori a câștigat titlul național și a fost formată din Marius Cocioran, Narcis Mihăilă și Atila Balog. A doua echipă a fost alcătuită din Ionuț Pleșu, Remus Rădoi și Ilie Samuel Poliță și a urcat pe treapta a doua a podiumului. La individual, suntem bucuroși că podiumul a fost ocupat de sportivi de la Clubul Sportiv Universitatea Reșița și de la Clubul Sportiv Municipal Reșița. Mă refer aici la Narcis Mihăilă, care a luat locul I, locul doi a fost ocupat de Marius Cocioran, iar bronzul a fost obținut de Ionuț Pleșu. La feminin, sportivele aflate în dublă legitimare, CSU Reșița-CS Unirea Alba Iulia, au avut o comportare foarte bună. Ana Rodean a ocupat locul I în 20 de km marș, iar Mihaela Acatrinei a luat locul II. Trei medalii de aur, trei de argint și una de bronz au fost câștigate de reșițeni și mă bucur că ne-am respectat blazonul. Sperăm ca pe viitor sportivii noștri vor aduce cât mai multe medalii”, a declarat antrenorul Octavian Măzăran.

Reșița dă și trei sportivi la Campionatul Mondial de atletism.

„Suntem bucuroși că trei dintre cei participanți la aceste campionate naționale vor face parte din delegația României și vor concura la Campionatele Mondiale de atletism, de la Oregon, din Statele Unite ale Americii. Competiția va avea loc în luna iulie, în perioada 11-26, iar sportivii vor fi însoțiți de mine la acest concurs major. Ana Rodean, Mihaela Acatrinei și Marius Cocioran sunt sportivii calificați la Mondiale. Fetele vor avea competiția de 35 de km marș pe data de 22 iulie, iar Marius, în data de 23, va concura în aceeași probă de 35 de km marș”, a mai adăugat antrenorul Octavian Măzăran, cel care îi pregătește pe mărșăluitorii reșițeni, alături de Gheorghe Ardeleanu și Marius Cocioran.

JCS-Ștefan Moraru