Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Fostul mare conducător atât al Gloriei Reșița, cât și al CSM Reșița, Marius Popescu, împreună cu Romeo Rus, s-au ocupat de organizarea unui meci între cei mai reprezentativi jucători care au evoluat la cele două echipe reșițene.
JCS: Ați organizat Gala fotbalului reșițean, o inițiativă pe care ați îmbrățișat-o la propunerea lui Romeo Rus. Cum ați reușit să îndepliniți această dorință a fostelor glorii ale Reșiței de a se revedea într-un astfel de meci?
M.P.: Fiind președintele ambelor cluburi de-a lungul anilor, prima dată la Gloria Reșița, și apoi la CSM Reșița, eu împreună cu Romeo Rus ne-am gândit că ar fi benefic pentru foștii jucători și pentru fotbalul cărășean să organizăm un astfel de meci între prieteni. Eu am încercat să iau legătura cu fostele glorii, și m-am bucurat că am reușit să aduc în fața publicului spectator cât mai mulți foști fotbaliști de valoare care au jucat la cele două cluburi din Reșița. Unii dintre ei n-au putut ajunge, alții au reușit dar eu le mulțumesc la toți, în primul rând pentru că am reușit să vorbesc cu ei după mult timp. Eu zic că fotbalul din Reșița avea nevoie de acest meci și mai zic că fostele glorii și-au amintit cu drag de momentele frumoase când ei jucau împreună.

JCS: Dintre cei care nu au fost prezenți la acest eveniment, care jucător ați fi dorit să-l revedeți evoluând sub culorile alb-albastru sau roșu-negru?
M.P.: Mi-aș fi dorit foarte mult să-l revăd pe Cristian Chivu evoluând din nou în culorile roșu-negru. Nu am reușit să-l găsesc la telefon, dar am vorbit cu mama lui și mi-a spus că-i pare foarte rău că n-a putut ajunge, el fiind în SUA în acest moment.

JCS: Dacă ne puteți povesti despre un moment mai deosebit din perioada în care ați fost conducător, care ar fi acela?
M.P.: Am avut rezultate foarte bune cu ambele echipe, dar cel mai frumos moment al carierei mele de conducător a fost promovarea în prima ligă fotbalistică din România cu echipa CSM Reșița. Acest lucru a fost posibil datorită unor sportivi disciplinați, talentați, sportivi cu o ardoare foarte mare de a arăta că sunt fotbaliști buni și de calitate. La jucători de calitate mă refer la cei care au jucat în Liga I. Mulți dintre cei prezenți la acest meci au jucat în prima divizie. Atunci când am preluat eu CSM Reșița era pe ultimele locuri la jumătatea campionatului în liga secundă și am reușit să o salvez de la retrogradare. La începerea următorului campionat, am făcut o ședință cu toți oamenii care ne-au sponsorizat și ne-am fixat un obiectiv. Ne întrebam unii pe alții cum a fost posibil ca o echipă ca Jiul Petroșani să promoveze, iar noi de ce nu putem. Din acel moment ne-am fixat un obiectiv clar, să promovăm echipa în prima divizie. Nu am început campionatul foarte bine, am remizat acasă în meciul de debut, dar am făcut un campionat bun, cu un parcurs extraordinar și am promovat în meciul decisiv de la Craiova.

JCS: Aceasta este cea mai mare performanță a dumneavoastră legată de CSM Reșița, dar ce ne puteți spune de Gloria Reșița?
M.P.: Cu Gloria Reșița am obținut rezultate foarte bune, dar nu am reușit să duc această echipa în Liga I, cu toate că lotul era format din jucători foarte buni.

JCS: A meritat fotbalul reșițean un astfel de moment?
M.P.: Eu zic că a meritat, pentru că în acest moment este la o răscruce de drumuri. După mulți ani de zile avem o echipă care pleacă de la zero și aici mă refer la CSM Școlar Reșița. Acest club a jucat în liga a IV-a, a reușit să promoveze în liga a III-a în ultima etapă cu Voința Lupac și eu sper că va promova în cel mai scurt timp și în liga a II-a.

JCS: Există vreo diferență între fotbaliștii de acum și cei care au evoluat în trecut la CSM Reșița și Gloria?
M.P.: Nu vreau să-i jignesc, dar există o mare diferență în favoarea celor din trecut. Înainte fotbaliștii erau mai uniți, mai buni și aveau o dorință mai mare de a progresa în ligile superioare. Deocamdată, fotbalul reșițean nu prezintă un mare interes pentru public cum era înainte, când stadionul era plin și de aceea îmi doresc foarte mult să ajut fotbalul din Reșița să progreseze. În acest moment eu cred că este nevoie de jucători tineri, dornici de performanță.