Marius Damian: Guvernul Cîţu trebuie demis! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul de Caraş-Severin susţine, într-o declaraţie politică în Parlament, că actualii guvernanţi au uitat de interesul față de cetățeni și de țară, axându-se pe interese proprii și profitând de puterea ce le-a fost încredințată de însuși cetățenii pe care i-au uitat!

Românilor, spune Damian, li s-au promis multe de coaliția de guvernare PNL, USR-Plus și UDMR în momentul în care depuneau juramântul prin care luau asupra lor nevoile acestei țări.

„Se promiteau reforme importante în domenii precum sănătatea, educația, reforme importante în marile sisteme publice, dar și faptul că vor folosi eficient fondurile eurpene. Au deturnat Planul Național de Redresare și Reziliență către clientela de partid. Nu au avut bunul simț nici măcar să îl prezinte în Plenul Parlamentului. Într-un final a fost publicat și ne-am dat seama cu toții de ce nu l-au făcut public mai devreme. Sunt trecute firmele private care vor primi bani prin PNRR, precum cele aproape 600 de milioane de euro alocate domeniului energiei, care vor putea fi accesați în urma unei asocieri formate din producătorul de gaze Romgaz și compania privată GSP Power. A mai reușit acest Guvern să nimicescă educația pe durata pandemiei! Mă întreb dacă guvernanții noștri știu ce înseamnă un copil fără educație, le spun eu domniilor sale! Un copil căruia i s-a răpit educația, i s-a răpit viitorul! Au nenorocit HoReCa! Printre urletele de disperare a mii de oameni, care au fost amăgiți cu tot felul de promisiuni printr-o ordonanță care promitea ajutoare drept despăgubiri pentru scăderea activității din 2020, sau mai bine spus inexistența vreunei activtăți din cauza măsurilor impuse de către Guvern, ulterior venind cu o altă OUG care scade drastic ajutoarele către HoReCa. Suma de 2,5 miliade de lei (500 mil. euro) s-a transformat în suma de 1 miliard de lei, și aceștia cu întârzierile de rigoare. Mă întreb cu stupoare oare ce măsuri mai au de gând să ia guvernanții și sper ca România să nu mai fie condusă de acest Guvern foarte mult timp, spre binele tuturor!“, a mai declarat Marius Damian.

JCS–L.A.