Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reșițeanul a terminat pe locul 4 cursa balcanică de 20 km marș.

Participarea la Campionatul Balcanic de marș, de la Florina, din Grecia, i-a adus reșițeanului Marius Cocioran locul 4 în proba de 20 km marș a seniorilor. După titlul național cucerit luna trecută la București, atât la individual, cât și cu echipa CSU Reșița, Marius Cocioran își dorea să urce pe podiumul balcanic. Pe podium a ajuns însă colegul său, Narcis Mihăilă, care a intrat în posesia medaliei de bronz.

Nu sunt mulțumit de timpul realizat la Campionatul Balcanic. Nu sunt nici foarte supărat, pentru că au fost unele condiții destul de grele acolo. Am făcut deplasarea chiar cu o zi înainte de concurs, am parcurs 700 de kilometri, în plus, am avut parte de o schimbare, în sensul că a fost pentru prima oară când am concurat după-amiaza. A fost ceva nou pentru mine. Nu sunt mulțumit de ceea ce am realizat, pentru că îmi doream mai mult, știam că pot mai mult. Dar, nu am fost nici în cea mai bună formă fizică, m-am simțit puțin obosit, ceva n-a mers. Una peste alta, nu sunt foarte mulțumit, dar sunt fericit că am contribuit și eu la punctajul care a plasat România pe primul loc pe națiuni la această ediție a Campionatului Balcanic”, a declarat cel mai bun sportiv cărășean din ultimii doi ani.

Marius Cocioran spune că întrecerea balcanică nu i-a purtat niciodată noroc. „Niciodată la Campionatul Balcanic n-am reușit să fac o cursă de care să fiu mulțumit. Nu mi-a mers niciodată așa cum mi-am dorit, până la urmă poate e și ceva psihologic. După atâția ani, ceva se întâmplă acolo de nu îmi iese. Acum mă voi pregăti pentru competițiile următoare și sunt sigur că va fi mult mai bine, adică voi realiza ceea ce îmi doresc, ceea ce știu că pot. Pentgru că pregătirea a decurs foarte bine. Următoarea competiție pentru mine este Cupa Europei din Cehia, 21 mai. Acolo, voi reprezenta România într-o echipă alături de Narcis Mihăilă și de colegul nostru de la Suceava, Andrei Gafița”, a mai spus Marius Cocioran.