Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Până în 20 noiembrie 2019, două lucrări ale artistului plastic reşiţean, profesor la Liceul de Artă „Sabin Păuţa“, sunt expuse la Teatrul „Sică Alexandrescu“ din Braşov, în cadrul primei ediţii a Bienalei Internaţionale de Arte Vizuale – Bienala Albastră, Hronicon. Este vorba de două lucrări de 1m/1m din seria „În-chipuiri“, care au fost selectate pentru Bienală.

Peste 200 de artişti din Polonia, Israel, Elveţia, Germania, Italia, SUA şi România au fost invitaţi să participe cu lucrări la prima ediţie a Bienalei Internaţionale de Arte Vizuale – Bienala Albastră, Hronicon, ce se desfăşoară în perioada 20 octombrie – 20 noiembrie 2019, la Braşov. Marian Truţulescu se numără printre expozanţi, lucrările sale fiind deja pe simezele galeriei noi de la Teatrul „Sică Alexandrescu“: „Noua galerie de la Teatru este doar una dintre cele 20 de locații care găzduiesc expoziții în cadrul Bienalei, acolo unde a avut loc și deschiderea evenimentului. Bienala Albastră este o expresie amplă a activității artistice naționale cât și internaționale, care reflectă starea artelor plastice în momentul de față, care dorește să transmită publicului iubitor de artă și nu numai, ideea de artă vibrantă, de dialog continuu între arte, între artiști și nu în ultimul rând între artă și public. O avalanșă de stiluri și concepte artistice, o încântare pentru simțuri și o dovadă că arta și organizarea ei în interiorul cultural al României este posibilă și la cele mai înalte standarde. Felicit organizatorii, în mod deosebit Fundația Artessentia din Brașov, pe doamnele Victoria Țăroi şi Cristina Simion – curatorii acestor expoziții. Nu a fost uşor, fiindcă este un eveniment de anvergură la care au pus umărul foarte mulţi oameni care s-au ocupat de primirea lucrărilor, de panotarea lor și de multe alte aspecte organizatorice. Eu particip cu două lucrări în ulei pe pânză care au fost selectate, respectiv «Loop-in» şi «Degradare» din seria «În-chipuiri», picturile măsurând fiecare 1m/1m. Mă onorează această participare, cu atât mai mult cu cât lucrările mele se încadrează în tendinţele mişcării contemporane, în noul val al artei plastice.“

Prima ediţie a Bienalei Internaţionale de Arte Vizuale de la Braşov are ca temă „Arta ca revelaţie şi metamorfoză a realităţii “.

Alexandra Gorghiu