Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Săptămâna trecută, poliţiştii au desfăşurat pe raza judeţului acţiuni în conformitate cu Planul de Operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa TISPOL „Bus & Truck“ (autobuze şi camioane), în cadrul căruia au fost verificate vehiculele destinate transportului rutier public de persoane şi mărfuri.

Acţiunile au vizat reducerea victimizării din accidente rutiere şi combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii acestor categorii de autovehicule. În cadrul acţiunii au fost oprite şi verificate 384 de autovehicule de transport marfă şi 197 de autovehicule de transport persoane. Pentru neregulile constatate, faţă de 109 conducători de autovehicule a fost luată măsura sancţionării contravenţionale.

Pe lângă aceste acţiuni, poliţiştii rutieri au organizat controale cu aparate de supraveghere video. În urma acestora, au fost aplicate 311 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe fiind pentru nerespectarea vitezei legale – 238. Poliţiştii au reţinut cinci permise de conducere, din care patru pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare. Pe lângă sancţiunile contravenţionale, oamenii legii au constatat şi trei infracţiuni la regimul circulaţiei.

Flavius Rotariu