Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Fostul ministru al Afacerilor Interne, cotat ca fiind unul dintre cei mai buni pe care i-a avut România în ultimii ani la acest minister, rămâne aproape de lupta împotriva criminalității și a fost propus de liderul PNL, Ludovic Orban, ca președinte al delegației române la această agenție internațională!

Conducerea Parlamentului a discutat marţi, în Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, constituirea delegaţiilor Parlamentului României la diferite organizaţii internaţionale, cele două camere urmând să se reunească miercuri în şedinţă comună pentru a da undă verde acestor propuneri. „Noi ne-am votat în grupurile parlamentare reprezentanţii în comisiile permanente ale Camerelor reunite, în cadrul delegaţiilor şi reprezentanţii PNL care urmează să deţină funcţiile de preşedinţi în cadrul comisiilor permanente şi în cadrul delegaţiilor. Marcel Vela este propus ca preşedinte al Delegaţiei române la Europol, Ionuţ Stroe pentru Delegaţia la APCE, iar Florin Alexe pentru Francofonie“, a spus Orban, la Parlament.

Agenția Europol are sediul la Haga și sprijină cele 27 de state membre în lupta lor împotriva criminalității grave și a actelor de terorism comise la nivel internațional. Europol acționează ca centru de asistență pentru operațiuni de aplicare a legii, având aproximativ 100 de analiști în domeniul criminalității, dintre cei mai bine instruiți din Europa, care utilizează instrumente de ultimă generație pentru a veni zi de zi în sprijinul investigațiilor derulate de autoritățile de aplicare a legii din statele membre.

JCS-Nina Curiţa