Caraş-Severin, Romania


CARAŞ-SEVERIN – Ministrul de Interne, Marcel Vela, a răspuns acuzaţiilor potrivit cărora Guvernul PNL nu ia măsuri cu privire la UCMR, ori că parlamentarii nu prea fac mare lucru!

„Pentru că nu doresc să intru în polemici sterile nici cu unii, nici cu alții, recomand următoarele două lucruri: Să se acceseze site-ul www.gov.ro, de unde se poate afla că Guvernul României va face conversia datoriilor de la UCMR! Concret, joia trecută a fost introdusă în primă lectură OUG care prevede acest lucru, iar miercuri se va adopta. Dacă se va accesa și site-ul Camerei Deputatilor, respectiv cel al Senatului, se poate compara activitatea parlamentarilor, conform datelor publice pe timp de 4 ani, cu precizarea că eu în anul IV de mandat sunt și ministru al Afacerilor Interne, având de gestionat una dintre cele mai grele perioade prin care a trecut România“, susţine Marcel Vela.

Ministrul de Interne consideră că orice alte acuzaţii nefondate sunt „povești și articole de can-can, care sunt obișnuite într-o campanie electorală. Dar, pentru acuratețea datelelor istorice, am dorit să fac aceste două observații cu pace și bunăvoire. Motiv pentru care doresc multă sănătate și numai bine tuturor! Inclusiv celor aliați la putere în Caraș-Severin timp de 4 ani, PSD-PMP, cei care au avut prim ministru PSD din județ, iar din 2016 până acum Parlament majoritar! Domniile lor sunt cei care nu au salvat UCMR-ul, privatizată haotic tot de către ei, chiar și atunci când au avut toate pârghiile în mână să repare ce au stricat“.

JCS-Nina Curiţa

3 Comments

 1. Nea Marcele, aici ai dreptate! Lipitorile pesediste au distrus economic Reșița! Eu n-am auzit nicăieri in lume să dai la privatizarea unei societăți (CSR) lacuri de acumulare, păduri și clădiri in capitală la preț de OLX . Să ne amintim și de marele jaf de la UCMR girat de aceleași lipitori pesediste prin ” vânzarea” lui celebrului mega-super-hyper-băiat deștept din energie, Buzăianu , și hăcuit de sluga lui, Chebuțiu!

 2. Guvernul Romaniei sa ii aduca in fata justitiei pe cei care au fraudat, devalizat si vandut aceste companii, avand ca unic scop imbogatirea prin furt.

 3. Industria grea a Romaniei se va reface in timp, cu sau fara UCMR. Pentru Resita si de ce nu pentru Romania, ar fi mai bine cu UCMR in prim plan.
  Alte companii mari s-au stins, precum IMGB, Republica, Timpuri Noi, Aversa, Electroputere, Progresul, 1 Mai, au mai ramas General Turbo, UNIO SM, UCMR si Popeci, toate cu probleme.
  Se ridica altele, mai mici, care nu o sa rezolve necesarul de utilaje grele ale Romaniei. Asa ca o sa platim utilaje si servicii la altii, multe miliarde.
  Nu cred ca Hidroelectrica e cea mai buna solutie in dezvoltarea societatii ci doar in salvarea ei daca altceva nu se poate .
  Cei ce conduc tara, sa defineasca strategiile de dezvoltare energetica, de imbunatatiri funciare, siderurgice si Resita poate fi relansata fara mari costuri si in timp scurt.
  S-au spus multe despre asta, dar e prima data cand eu personal cred ca se poate face conversia actiunilor in timpul liberaliilor. Pentru ca la COS Targoviste asta au facut.
  Si mai cred ca e posibil pentru ca exista Vela la Bucuresti, poate se alineaza astrele pentru UCMR.

Adaugă comentariu