Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Acesta a fost răspunsul primarului Caransebeşului, Marcel Vela, când a fost întrebat ce părere are despre mutarea comisarului Cornel Băjău de la conducerea Poliţiei Reşiţa la Biroul de Investigare a Fraudelor din municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului.

În 2005, după ce Alianţa D.A a câştigat alegerile, mulţi dintre şefii de deconcentrate din PSD au fost numiţi directori la diverse instituţii din Caransebeş, deşi primarul era liberal.

Atunci când Poliţia Locală Reşiţa prinde vagabonzi, cerşetori sau oameni fără adăpost, aceştia sunt trimişi la Caransebeş pentru a fi îngrijiţi acolo.

În ultima vreme, tot la Caransebeş, din motive imputabile sau neimputabile, Inspectoratul Judeţean de Poliţie trimite şi poliţişti. În martie, fostul adjunct al IPJ, comisarul Nicolae Borteş, a fost mutat de la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie la conducerea Poliţiei Municipiului Caransebeş. Nu demult, Graţian Simion a fost trimis de la judeţ tot în municipiul de pe Timiş şi Sebeş, în fruntea Poliţiei Rutiere. Acum, a fost rândul şefului Poliţiei Municipiului Reşiţa, Cornel Băjău, să fie mutat la Biroul de Investigare a Fraudelor din cadrul poliţiei caransebeşene.

Întrebat ce părere are despre aceste mutări, mai în glumă mai în serios, primarul Marcel Vela ne-a declarat: „Noi, gugulanii, suntem oameni ospitalieri şi îi primim pe toţi, de la oameni fără adăpost la poliţişti. Deşi am impresia că la noi e Guiana Franceză, nu cred că e un lucru rău că sunt trimişi la Caransebeş, pentru că aici aerul e curat. În plus, Catedrala Episcopală este tot în Caransebeş, aşa că oamenii devin mai credincioşi”.

Nina Curiţa