Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În prezența președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban, noul ministru al Afacerilor Interne a anunțat că MAI declară război total infractorilor, în timp ce șeful Statului i-a cerut să redea demnitatea miilor de profesioniști din subordine.

Vela a spus, la preluarea mandatului, că va fi doar un slujbaș al poporului român, iar siguranța și viața românilor sunt principalul obiectiv al mandatului său. „Astăzi, la Ministerul Afacerilor Interne, este un nou început. Aș dori să le mulțumesc dlui prim ministru Ludovic Orban și dlui președinte Klaus Iohannis pentru nominalizarea și susținerea de a fi în această nobilă misiune de ministru în slujba poporului, pentru că <<minister>> în limba latină înseamnă slujbaș. Așa cum îmi doresc să fie toți angajații Ministerului Afacerilor Interne în slujba poporului, cu zero politizare și maximă profesionalizare, cu declararea unui război total împotriva feniomenului criminogen, infractorilor, clanurilor interlope și a tuturor acelora care pun în pericol siguranța, viața și bunurile românilor. Am încredere că împreună vom face o lume mai bună și o Românie normală”, a declarat noul ministru al Afacerilor Interne.

Premierul Ludovic Orban a avertizat că „transformarea Jandarmeriei și a Poliției în altceva decât scrie în Constituție, în instrument de apărare a potentaților zilei, trebuie să înceteze. Am încredere în dl ministru și am încredere în toți profesioniștii din MAI că vor înțelege direcția pe care trebuie să o urmăm”.

Iar președintele Klaus Iohannis i-a spus ministrului Marcel Vela că a preluat o poziție foarte complicată: „Dle ministru Marcel Vela, vă felicit pentru preluarea unei poziții foarte complicate, sunt convins că veți da tot ce puteți, toată priceperea, tot timpul și toate cunoștințele pentru a umple din nou poziția de ministru al Afacerilor Interne cu conținut. Dle ministru, dați o șansă miilor de profesioniști și specialiști pe care-i aveți în subordine să-și recapete demnitatea. Dle ministru, dlor secretari de stat, vă cer ca de astăzi să puneți în centrul tuturor preocupărilor dumneavoastră siguranța cetățeanului român”.

Ca ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela are câteva subiecte delicate pe care trebuie să le rezolve, precum desecretizarea raportului privind evenimentele din 10 august 2018, tragedia de la Colectiv sau eficiența Serviciului 112.

Nina Curița