Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Fostul ministru de Interne a fost vineri, pentru câteva ore, voluntar la centrul de vaccinare de la Liceul de Arte „Sabin Păuța”!

„Am ajutat la întocmirea și printarea documentelor de vaccinare și, mai ales, am fost alături de toți cărășenii care au pășit pragul centrului. Am stat de vorbă, i-am încurajat, le-am mulțumit că au ales să se vaccineze, dar am acordat multă atenție dialogului cu cetățenii care astăzi (vineri – n.r.) au fost la prima doză de vaccin. Am vrut să știu care le-au fost temerile la început și ce i-a făcut în aceste zile să se vaccineze. Cred că este foarte important să vorbim despre temerile oamenilor fără a fi judecători. Eu consider că evoluția noastră ca societate din acest punct va depinde foarte mult de dialogul pe care îl vom avea unii cu alții, iar comunicarea va fi singura care ne va salva. Voi continua acțiunile de voluntariat și îi provoc pe această cale și pe alți colegi de ai mei să o facă, pentru că doar în echipă putem construi o lume mai bună. Aveți grijă de dumneavoastră!”, a fost îndemnul senatorului PNL de Caraș-Severin, Marcel Vela.

Acesta mai consideră că vaccinarea este opțiunea personală a fiecăruia, iar cei care aleg să nu se vaccineze, nu trebuie blamați. „Știți foarte bine că niciodată nu am emis judecăți față de cei care au ales să nu se vaccineze, o spun și pe această cale că niciodată nu voi face asta, pentru că în momentele grele, de cumpănă, faptul de a fi divizați și în conflict nu ne ajută să privim spre un viitor frumos și sănătos. Vaccinarea este o opțiune personală, iar eu ca simplu cetățean al țării mele așa consider că îi protejez pe cei dragi mie, dar bineînțeles că fiecare dintre noi își probează grija prin acțiunile proprii. Nu sunt de acord să arătăm cu degetul și nu sunt de acord ca unii să ne considerăm mai deștepți decât alții, cred că simțul civic înseamnă în primul rând înțelegerea aproapelui și cultivarea încrederii unii față de alții”, a mai spus Marcel Vela.

JCS-N.C.