Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Prin adresa înregistrată la Instituţia Prefectului cu nr. 6974, din 27 aprilie 2016, Partidul Naţional Liberal – Organizaţia Judeţeană Caraş-Severin a făcut cunoscut faptul că Daniel Boambeş, primar al comunei Constantin Daicoviciu, ales în anul 2012 din partea PNL, şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar la alegerile din 5 iunie 2016 din partea Partidului Social Democrat.

Având în vedere referatul secretarului comunei Constantin Daicoviciu şi propunerea de candidatură depusă la Biroul electoral de circumscripţie Constantin Daicoviciu, prefectul judeţului Caraş-Severin a emis ordinul prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al domnului Daniel Boambeş. Atribuţiile acestuia vor fi exercitate de drept de viceprimarul comunei.

De asemenea, prefectul judeţului Caraş-Severin a emis ordinul privind încetarea mandatului de consilier local şi, implicit, de viceprimar al comunei Bolvaşniţa, pentru Ion Jumanca şi declararea ca vacant a locului acestuia, „ca urmare a adresei Partidului Social Democrat – Filiala Caraş-Severin prin care a informat Instituţia Prefectului privind pierderea calităţii de membru PSD a acestuia, ca urmare a depunerii candidaturii la alegerile din 5 iunie 2016 pe listele Partidul Puterii Umaniste Social – Liberal. Tot la sesizarea PSD Caraş-Severin, a fost solicitată suspendarea din funcţia de consilier local al Consiliului Local Dalboşeţ a domnului Iosif Velcotă, în urma depunerii candidaturii de către acesta pe listele ALDE“, se specifică într-un comunicat de presă al Prefecturii judeţene. Prefectul judeţului Caraş-Severin a emis ordinul prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local, şi implicit de viceprimar, şi declararea ca vacant a locului acestuia.

Potrivit prevederilor legii privind Statutul aleşilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, printre alte cazuri, şi în situaţia pierderii calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales. Competenţa de constatare a încetării mandatului şi de declarare ca vacant a locului respectiv aparţine prefectului.