Managerul Spitalului Judeţean a primit amendă 10 mii de lei - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Până la destituiri s-a lăsat cu amenzi drastice la Spitalul Județean de Urgență Reșița, după apariția imaginilor cu bătrâni neputincioși și neîngrijiți zăcând pe coridoare sau în saloane, în mizerie!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a trimis de urgență Inspecția Sanitară de Stat în control la Reşița pentru a verifica condiţiile în care se acordă asistenţa medicală, respectarea circuitelor și a protocoalelor medicale în vigoare, iar inspectorii au aplicat deja 5 sancțiuni contravenționale.

Cea mai mare dintre acestea managerului Alina Stancovici, 10.000 lei, conform HG 857/2011, art. 30, lit. e, adică neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare. Asistentele șef de la Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase sau ales și ele cu o amendă în valoare 2000 lei pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar. N-au scăpat de sancțiunile inspectorilor sanitari nici alte două asistente de pe secția de Boli Infecțioase, cărora li s-a imputat gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale, în cele două cazuri cuantumul sancțiunilor fiind de 2400 lei.

Ministerul Sănătăţii va demara un control şi la Direcţia de Sănătate Publică a județului Caraş- Severin pentru a verifica modul în care reprezentanţii acestei instituţii şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu în acest caz.

JCS-N.C.