Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru proiectul de reabilitare a Grădiniţei PP 2 din municipiu, administraţia locală a decis de curând majorarea sumelor din proiectul tehnic de execuţie!

Începutul de an a adus unele modificări în proiectul şi cheltuielile legate de reabilitarea cu fonduri europene a Grădiniţei cu Program Prelungit Nr.2 din Reşiţa. În prima şedinţă, consilierii locali au aprobat mai mulţi bani pentru această unitate de învăţământ preşcolar din municipiu. Dacă iniţial, în 2019, în proiectul tehnic era prevăzută suma de 1.569.087 lei cu TVA, în august 2021, valoarea s-a modificat tot printr-o hotărâre de consiliu local, ajungând la 2.235.524,16 lei. Dar ca urmare a mai multor solicitări de clarificare trimise administraţiei locale de către ADR Vest, Consiliul Local Reşiţa a decis ca valoarea totală a proiectului pentru reabilitarea şi modernizarea Grădiniţei PP 2 să fie ceva mai mare, mai exact de 2.257.063 lei inclusiv TVA. În acest caz, valoarea eligibilă a proiectului se ridică la 931.550,61 lei. Contribuţia proprie a municipalităţii de 2% din valoare eligibilă a proiectului este de 18.631,02 lei, iar în ceea ce priveşte contribuţia reprezentând suma tuturor cheltuielilor neeligibile, aceasta a fost aprobată în cuantum de 1.325.512,55 lei cu TVA.

Potrivit referatului de necesitate, majorarea sumei din proiectul de reabilitare a fost motivată de achiziţionarea serviciilor de dirigenţie pentru urmărirea şi verificarea lucrărilor de execuţie, oferind astfel beneficiarului garanţia că executantul căruia i-a fost atribuit contractul de execuţie a lucrărilor îşi va îndeplini toate responsabilităţile asumate prin contract.

JCS-Nicoleta Moraru