Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Județul a intrat în anul 2023 cu mai mulți bolnavi cronici decât în 2022, procentul acestora crescând de la 51 la 53%. Situația a fost prezentată zilele trecute, în cadrul ședințelor organizate la nivel prefectural, fiind vorba despre prezentarea unui raport al Direcției de Sănătate Publică!

Referitor la starea de sănătate a populației, potrivit Direcției de Sănătate Publică aproximativ 53% dintre cetățenii județului suferă de diverse boli cronice, în creștere față de anul 2021, când procentul era de 51%. Pe primele locuri rămân aceleași afecțiuni, respectiv hipertensiunea arterială și cardiopatiile ischemice, urmate îndeaproape de diabetul zaharat și bolile pulmonare cronice. Cele mai probabile și mai importante cauze par a fi îmbătrânirea populației, precum și felul în care este asigurat accesul la servicii medicale.

„Din informațiile prezentate reiese că peste jumătate din populația județului suferă de diferite afecțiuni, ceea ce nu poate decât să ne îngrijoreze, dar și să ne motiveze să îmbunătățim serviciile medicale acordate cetățenilor. Am înțeles că s-au făcut deja pași de către Casa de Asigurări de Sănătate pentru angajarea de medici de familie în localitățile județului în care aceștia lipseau, ceea ce este o veste foarte bună.”, a precizat prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir.

JCS-A.M.