Caraş-Severin, Romania

Alături de membrii asociaţiei s-au mobilizat şi 30 de studenţi ai Facultăţii de Geografie de la Universitatea din Craiova.

Voluntarii au plantat peste 300 de puieţi de Pin Negru de Banat la peste 1.000 de metri altitudine în Parcul Naţional Domogled-Valeaasociatia valea cerneiCernei, în masivul Domogled. „În mai puţin de două ore tot materialul săditor adus din pepiniera Domogled a fos plantat sub îndrumarea d-lui Ioan Gaspar, directorul Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei, a d-lui Ilie Radoslavescu, responsabil pază şi investiţii şi a d-lui Aurelian Bucicaru, ranger“, ne-a declarat Marian Avram preşedintele AVC.

Zona în care s-a făcut împădurirea este una de reconstrucţie ecologică, pădurile de Pin Negru de Banat din zona oraşului Băile Herculane au avut mult de suferit în urma incendiilor de pădure izbucnite în zonă din ultimii ani. Cele mai puternice şi distrugătoare incendii au fost înregistrate în anii 1996 şi 2000. Parteneri ai evenimentului au fost: Direcţia Silvică Reşiţa, Parcul Naţional DomogledValea Cernei, Asociaţia de Turism Băile Herculane.

Lidia Almăjanu