Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Judecătorii au decis astăzi ca medicii să fie reprimiți în cabinetele pe care le-au avut în policlinica spitalului, de unde au fost evacuați printr-o decizie a managerului Adrian Cican! Spitalul contestă decizia și face apel!

Mutat în instanță, conflictul dintre medicii cu cabinet în policlinica Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș și managerul Adrian Cican a avut parte vineri de un prim deznodământ. „Dispune obligarea pârâtului Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş ca, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 298/208/2020 al Judecătoriei Caransebeş, să permită şi să asigure reclamantei Societatea Civilă Medicală Caransebeș accesul şi folosinţa normală, cu toate utilităţile necesare, pentru spaţiul ce face obiectul contractului de concesiune nr. 17591/23.11.2014, astfel cum a fost modificat prin actul adiţional nr. 1 din data de 30.10.2019, pentru punerea în aplicare a HCL nr. 200 din data de 29.10.2019. Executorie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare”, se precizează în sentința Judecătoriei Caransebeş.

Ce urmează? Reprezentantul medicilor în cauză, chirurgul Gheorghe Borcean, a salutat decizia magistraților caransebeșeni, care-i repune în drepturi. Dacă e să ne luăm după Borcean, decizia instanței fiind una executorie, medicii se vor prezenta luni să intre din nou în posesia cabinetelor (Chirurgie, Oftalmologie, ORL). Numai că acestea se află acum în plin proces de reabilitare, grație unei investiții de aproape 300.000 de lei din partea municipalității caransebeșene, care se preconizează a fi finalizată la sfârșitul acestei luni. „Pe fond sunt mâhnit de situația în care am ajuns, să ne judecăm cu un director al spitalului pentru o acțiune intempestivă a acestuia de evacuare a noastră din spațiul pe care în mod legal îl dețineam și în care efectuam activități de medicină ambulatorie de specialitate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Președintele Judecătoriei Caransebeș a făcut un act de dreptate emițând această ordonanță președințială care îl obligă pe Cican Adrian, respectiv pe Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, să ne repună în situația anterioară gestului său necugetat”, a precizat Gheorghe Borcean.

Dacă e să ne luăm însă după managerul SMUC, Adrian Cican, medicii nu vor intra prea curând în acele spații din policlinica spitalului. Sau vor intra doar dacă vor câștiga și apelul pe care luni îl va înainta spitalul, tot la Judecătoria Caransebeș. „Luni o să depunem apel la Judecătoria Caransebeș. Eu le dau accesul în altă parte, la parter sau la etaj, nu le va conveni, dar asta e. Fostele lor spații sunt refăcute de către proprietar, să se ducă la Primărie. Toate contractele au stipulate ca termen până la înființarea ambulatoriului, eu sper ca cel târziu înainte de Paște să avem decizia de înființare a ambulatoriului. Ce fac medicii acum este o ambiție, dar e dreptul lor să apeleze la această ambiție”, a precizat și managerul Adrian Cican.

JCS-R.M.