Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Liderul Ligii a IV-a Caraș-Severin a reluat pregătirile la baza din Balta Sărată sub comanda antrenorului Ion Bica și-și definitivează lotul pentru retur!

De partea organizatorică se ocupă directorul sportiv Silviu Neghină, cel care ne-a spus ultimele noutăți din lotul caransebeșenilor: „I-am adus pe Denis Arjocan, născut 2002, ultima oară la Lupac, fost la Ezeriș, format la CSȘ Caransebeș și pe experimentatul Alexandru Manea, fundaș central, de la CS Beliu, care a mai jucat la UTA, CSM Reșița sau FC Caransebeș în Liga 2. Mai suntem în negocieri cu alți trei fotbaliști pentru posturile de mijlocaș central și atacant. Deocamdată nu pleacă nimeni, vedem ce și cum odată ce conturăm lotul pentru partea a doua a campionatului.”

Pregătirea se desfășoară la baza din Balta Sărată, însă într-un cantonament e puțin mai greu de plecat, asta nu din motive financiare, ci din cauză că mulți dintre jucători lucrează și nu pot lipsi de la locul de muncă pentru o perioadă mai lungă. „Din partea noastră nu e o problemă financiară un cantonament centralizat, singura problemă e la jucători, că mulți lucrează și nu pot lipsi mai multe zile de la serviciu. Dacă stabilim o dată când ar putea toți măcar 5 zile, atunci nu ar fi o problemă, altfel ne pregătim la baza noastră din Balta Sărată.”, a precizat directorul sportiv al „băltăreților”.

Cât despre ce-i așteaptă pe elevii lui Bica odată cu reluarea competiției, Silviu Neghină a declarat că se așteaptă la concentrare în fiecare meci, pentru că până la barajul de promovare mai e mult. Potrivit directorului sportiv, liderul Ligii a IV-a are câteva meciuri grele încă din startul returului. „Nu suntem încă la baraj, returul va fi unul foarte disputat, încă din primele două etape avem două meciuri grele, la Moldova Nouă și acasă cu Glimboca, care are o echipă foarte bună, chiar dacă nu e în primele trei locuri. Dacă trecem cu bine de aceste meciuri și de Slatina și Dognecea, care sunt, la fel, meciuri grele în deplasare, avem cu Anina și cu Oravița acasă. Ne luptăm cu Slatina Timiș, nici Anina nu e ieșită din cărți, și eu zic să nu neglijăm Glimboca.”, a avertizat Neghină, care a mai adăugat că în primul meci oficial echipa va juca complet în negru, ca omagiu pentru Ion Tobolea, unul din liderii galeriei „Magica Balta”, care a decedat la finalul anului trecut.

Până la primul meci oficial, caransebeșenii vor disputa mai multe meciuri de pregătire, câteva fiind deja stabilite cu CSC Peciu Nou, Phoenix Buziaș și Progresul Ezeriș.

JCS-Răzvan Mihalcea