Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Aceasta a fost întrebarea pusă de unul dintre cititorii noștri, Norbert Protocsil. Acesta a menționat că s-a vaccinat cu toate cele trei doze de Pfizer, deci inclusiv cu doza booster, în luna octombrie a anului trecut!

Prin urmare, acesta s-a prezentat la centrul de vaccinare de la Sala de Sport a Liceului de Artă „Sabin Păuța” din Reșița, pentru a ridica tichetele oferite de Ministerul Sănătății pentru acele persoane vaccinate cu schema completă. Totuși, a fost neplăcut surprins când a aflat că nu poate primi aceste tichete. „Eu m-am vaccinat în octombrie. Am fost la centrul de la «Sabin Păuța», dar acolo mi s-a spus că nu pot primi voucherele”, a precizat Norbert Protocsil.

Conform unui comunicat al Primăriei Municipiului Reșița, beneficiarii acestor tichete, distribuite în municipiu încă din 17 ianuarie 2022, sunt acele persoane care s-au vaccinat cu schema completă, respectiv cu primele două doze de Pfizer sau cu doza Johnson & Johnson, în luna noiembrie a anului trecut. Pentru cei vaccinați în lunile septembrie și octombrie ale anului 2021, tichetele au fost distribuite la începutul acestei luni. Așadar, doar persoanele vaccinate cu doza booster întâmpină această problemă și, în concret, nu beneficiază de aceste tichete oferite de Ministerul Sănătății.

Cititorul nostru a spus că nu înțelege de ce a fost impus acest criteriu, de ce a fost făcută această departajare între cei vaccinați cu toate cele trei doze de Pfizer și cei vaccinați cu primele două doze de Pfizer sau cu doza Johnson & Johnson. „Deci pentru că am fost cuminte și m-am vaccinat cu toate cele trei doze, sunt tras de urechi?”, a declarat Norbert Protocsil, care consideră că este neîndreptățit de definiția atribuită „schemei complete de vaccinare”. Din păcate, acesta nu este singurul care se află în această situație.

Reamintim că doctorul Sorina Tobă, care coordonează un centru de vaccinare de la Sala de Sport a Liceului de Artă „Sabin Păuța” din Reșița, a relatat că foarte multe persoane vaccinate cu doza booster au avut obiecții referitoare la acest criteriu, catalogându-l ca fiind discriminator.

JCS-S.P.